Ljubušaci u šoku zbog smrti troje mladih

Snevjericom su Ljubušaci jučer pričali o nesreći u kojoj su stradali motociklist Mirko Primorac (23), njegova djevojka Andrea Pavlović (20) te školska učiteljica Anamarija Gadže (31). Na cesti su se sudarili motocikl i automobil.

- Ovo je prevelika tragedija. To je prestrašno i pretragično, kazao nam je jedan od poznanika nastradalih.
On kaže da su se Mirko i Andrea vozili na motociklu kada su se sudarili s Passatom u kojem se vozila učiteljica sa šestogodišnjom kćerkom. Malena djevojčica jedina je preživjela strašan sudar, a majka joj je umrla pred očima.
- Svih troje stradalih su bili mladi i lijepi ljudi. Tužno je to što se dogodilo. Žalosno je kada se sve slomi zbog trenutka nepažnje, kazao je on.

Ravnatelj Osnovne škole „Tin Ujević" u Vitini, Jozo Zadro jučer je rekao da je šokiran smrću svoje kolegice.
- O njoj mogu reći samo sve najbolje. Bila je ambiciozna učiteljica. Život je posvetila obrazovanju najmlađih. Kod nas se zaposlila 2008. godine. Radila je po područnim školama. Baš ovih dana je podijelila školske knjižice roditeljima osnovnoškolaca u Vojnićima gdje je predavala. Bila je omiljena među učenicima i kolegama. Mi smo svi u šoku, čitav kolektiv, jednostavno, izgubili smo jednu prekrasnu osobu, mladu, ambicioznu, kazao je Zadro.

Osnovnoškolci, nažalost, nikada više neće vidjeti nasmiješeno lice svoje učiteljice. Zadro je dodao da je ovo već druga tragedija u Anamarijinoj obitelji.
- Njoj je prije mnogo godina umro brat. Bio je zadnji dan škole i učenici su otišli na kupanje i on se tada utopio. Sada je i ona okončala život na tragičan način. Sada je njenoj obitelji zasigurno najteže, kaže Zadro koji dodaje da će ovih dana biti održana komemoracija za stradalu učiteljicu.

- Evo, danas je nedjelja. Vidjeti ćemo, ali tu komemoraciju moramo organizirati. Gledati ćemo da se okupe njeni poznanici i kolege, zaključio je.
O Mirku i Andrei sugrađani su također jučer govorili samo lijepe stvari.
- Žalosno je na koji način su okončali svoje živote, kazao je jedan od poznanika.

Anamarija, imali smo čast živjeti blizu Tebe!

Nakon vijesti o smrti svoje kolegice, prosvjetni radnici su sastavili pismo u znak sjećanja na Anamariju Gadže.
Draga sestro naša Anamarija, imali smo čast živjeti blizu Tebe. U današnje vrijeme sveopće iskvarenosti, kad interesi i trka za novcem uništavaju čovjeka i međuljudske odnose, svojom si dobrotom, poštenjem, zdravim domoljubljem i iskrenom katoličkom vjerom prkosila duhu vremena i nama mnogima ćeš ostati uzorom u mnogo čemu.
Tvoja dobrota i dobronamjernost, Tvoja djetinja iskrenost i smješak koji je vazda nadvladavao sve poteškoće, bili su znakovi da si stvorena više za Nebo, nego za ovu dolinu suza. Dragi Bog Te uzeo sebi, iskreno se nadamo da će Tvoja duša, anđeoski čista, uskoro biti skupa s Njime. Moli se za nas koji još nismo dovršili svoju zemaljsku borbu, moli se za svoje roditelje, muža i djecu kojima je Tvoj iznenadni odlazak iznimno težak!
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!, navodi se u pismu koje od jučer kruži internetskim stranicama.

Dnevni list