Livnjak pješice prevalio preko Kamešnice s 80 g heroina u anusu

preljub, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, prometna nesreća, Sarajevo, samoubojstvo, bjeljina, kalesija, pljačka, Ljubuški, prometna nesreća, Mostar, grom, ubojstvo, savo milošević, Bijeljina, pljačka, Sarajevo, uhićenje, Tomislavgrad, pljačka, ubojstvo, Tomislavgrad, bomba, cajke, Hercegovina, hrp, Mostar, požar, automobil, eksplozija, Sarajevo, Mostar, paljevina, zapaljena vozila, Livno, samoubojstvo, puška, pljačka, Tomislavgrad, struja, strujni udar, odzak, Travnik, pucnjava, faruk balijagić, Tuzla, Ljubuški, samoubojstvo, Livno, pljačka, kladionica, samoubojstvo, sokolac, dječak, Srbija, prometna nesreća, prometna nesreća, Široki Brijeg, ante naletilić, samoubojstvo, Kiseljak, pljačka, Mostar, trgovina, heroin, šverc, suđenje, nova bila, ubojstvo, pucnjava, Široki Brijeg, policija, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, pogibija, glamoč, pogibija, minsko polje, pogiija, bračno putovanje, prometna nesreća, Stolac, traktor, prometna nesreća, pogibija, Orašje, samoubojst
...prošle godine pješice preko Kamešnice došao iz BiH u Hrvatsku s paketićem od 80 grama heroina u analnom otvoru.

Optužni akt navodi kako je Tomislav K. u studenom prošle godine na području BiH nabavljao veće količine heroina i kokaina. Drogu je zatim pješice iz Livna preko Kamešnice ilegalnim prijelazima donosio u mjesto Gljevu u okolici Sinja. Opijate je spremao u paketiće koje je skrivao u analnom otvoru.

Policija ga je zaustavila zadnjeg dana studenoga te je tada iz ruke odbacio smotuljak oblijepljen crnim selojtepom u kojem je bilo 49 grama heroina. Kako su inspektori imali obavijesti da prenosi drogu skrivenu u anusu te je zatim distribuira na području Hrvatske, zatražili su od suca istrage nalog za pretragu.

Sudac im je izdao nalog za "tjelesni pregled s ulaskom u analni otvor" u kojem je navedeno kako se traži pregled proktologa. Naoružani nalogom policajci su odveli Tomislava K. na Hitni kirurški prijam KBC-a Split gdje je prošao potpunu obradu.

Osim što mu je dežurni kirurg pregledao tjelesne šupljine, podvrgnut je općoj anesteziji te mu je iz skrovišta izvađen paket dužine 10 i širine 5 centimetara sa 80 grama heroina i 3 i pol grama kokaina. Droga je bila upakirana u prezervativ u kojem je smješteno veće pakovanje heroina i manje kokaina te je oblijepljen crnom selojtep trakom.

Priznao ovisnost

U svojoj obrani Tomislav K. je kazao da je drogu kupovao za osobne potrebe jer je ovisnik o heroinu te negira ikakvu namjeru prodaje. Kako se izjasnio, išao je u Hrvatsku jer ga je čekao posao te je želio sebi osigurati potrebnu količinu droge zbog svoje ovisnosti. Dnevno konzumira gotovo 5 grama heroina te je nabavio 150 grama za 500 eura u Mostaru, a kokain je dobio uz to. Opijate je spakirao u prezervativ i sakrio ih što je bolje mogao.

Osim njega ispitani su i policajci koji su ga uhitili u blizini prijelaza Bijeli brijeg-Vaganji i koji su izjavili da su iz izvještaja s terena znali kako ilegalnim graničnim prijelazima donosi drogu za plasiranje na uličnom tržištu . Uz dokaznu materiju priloženo je i psihijatrijsko vještačenje koje je potvrdilo kao se radi o ovisniku. Optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu podignuta je u manje od mjesec dana nakon uhićenja.

Tužiteljstvo je ustrajalo na pritvoru koji je određen zbog mogućnosti bijega jer Tomislav K. ima dvojno državljanstvo i nema boravište u Hrvatskoj. Ako optužnica postane pravomoćna, suđenje će biti odmah sazvano.

Slobodna Dalmacija