Završena FARSA 2010!

farsa, udruga mladih čapljina
Na festivalu FARSA, koji se ove godine održao treći put zaredom, nastupilo je ukupno 11 mladih bendova u natjecateljskom dijelu programa i 5 bendova izvan konkurencije.

Prvu večer festivala otvorio je prošlogodišnji bend pobjednik, heavy metal grupa Anemija iz Jablanice. U natjecateljskom dijelu publici se predstavilo šest bendova u konkurenciji: Medium (Mostar), Astra (Mostar), Siledžije (Ljubuški), Ispod Crte (Travnik), Orion (Široki Brijeg) i Press Play (Posušje). Izvan konkurencije nastupio je poznati hard rock bend Wasted Generation iz Osijeka.

Na drugoj večeri festivala u konkurenciji je sviralo pet bendova: Sataraš (Mostar), Stratos (Široki Brijeg/Mostar), Laxativ (Mostar), Orion (Jablanica) i Bilok (Mostar). Van konkurencije nastupila su tri benda: DIM (Čapljina), KUD Narodne MošnjeTerra Slaves (Ljubuški). (Čapljina/Ljubuški) i

Organizatori festivala izražavaju zahvalnost i čestitke svim bendovima koji su bili sudionici ovog festivala!

Tročlani glazbeni žiri i ove je godine imao veoma težak zadatak, budući da je konkurencija bila vrlo žestoka, a svirka bendova jako kvalitetna. Nakon zbrojenih svih bodova za kvalitetu tekstova, glazbe, izvedbe, originalnosti i scenskog nastupa, najbolji bendovi bili su:

 

  • Mjesto – SILEDŽIJE (Ljubuški)
  • Mjesto – BILOK (Mostar)
  • Mjesto – LAXATIV (Mostar)

 

Pobjednik ovogodišnje FARSE, bend Siledžije iz Ljubuškog, za nagradu je osvojio četiri dana snimanja u profesionalnom tonskom studiju! Drugoplasirani bend Bilok iz Mostara osvojio je gajbu pive. Borba za treće mjesto bila je veoma neizvjesna, budući da je vrijedna nagrada koja je pripala trećeplasiranom bendu Laxativ bila čak dvije gajbe pive!

Udruga MAČ posebnu zahvalnost iskazuje pokrovitelju festivala, načelniku općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću, kao i svim sponzorima i medijskim pokroviteljima festivala.

Udruga mladih Čapljina