Proglašeni najbolji sportaši i sportski djelatnici općine Čapljina za 2012. godinu

Večer je pozdravnim riječima otvorio predsjednik Sportskog saveza općine Čapljina dr. Dominik Lubina, koji je zahvalio svim sportašima i sportskim djelatnicima na iznmnoj promociji čapljinskog sporta.

''Svima vama od srca čestitam i od srca se zahvaljujem na odličnim rezultatima, kao i na pozitivnoj promociji čapljinskog sporta i općine Čapljina. Želio bih se ovim putem zahvaliti i svim našim sponzorima, a posebice načelniku općine Čapljina dr. Smijanu Vidiću, koji je ujedno pokrovitelj ove večeri. Neka 2013. godina bude još uspješnija u svim sportovima i svim kategorijama'', poručio je u svom obraćanju Lubina.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić istaknuo je kako je Čapljina pravo čudo kada je u pitanju sport.

''Naša općina zasigurno je na prvom mjestu u državi po broju uspješnih pojedinaca i sportskih kolektiva. Svi sportski kolektivi natječu se u najvišim rangovima u BiH, što je za svaku pohvalu. Na ovako malom prostoru i na ovako mal broj stanovnika imati toliki sportski uspjeh je zaista pravo čudo, i siguran sam da smo po tome pri samom vrhu uspjeha u regiji'', poručio je načelnik Vidić i čestitao svima koji su nagrađeni priznanjima.

Najboljim sportašem proglašen je Nikola Matić (KBK ''Sensei''). Titulu najboljeg juniora ponio je Valentin Jurković (HKK ''Čapljina Lasta''), dok je za najboljeg trenera proglašen Dragan Suton (HRK ''Čapljina). Najbolji muški sportski kolektiv je Hrvatski rukometni klub ''Čapljina'', a najbolja turnirska momčad je malonogmetna momčad Mjesne zajednice Čapljina 1.

Sportski savez općine Čapljina dodijelio je i posebna priznanja u više kategorija.

Hrvatki odbojkaški klub ''Čapljina'' dobio je priznanje za promociju ženskog sporta, dok je članica Hrvatskog odbojkaškog kluba ''Čapljina'' Ivana Bule nagrađena priznanjem za posebnu promociju ženskog sporta.

Nogometaš Nikica Jelavić dobio je priznanje za promociju Čapljine u europskim i svjetskim okvirima, dok je posebnim priznanjem u međunarodnoj konkurenciji nagrađena košarkašica Luca Ivanković.

Damir Obad nagrađen je priznanjem za dosadašnji doprinos nogometu i uspješnu nogometnu karijeru, dok je priznanje za povijesni sportski uspjeh dodijeljeno posthumno nogometašu Hajduka Andriji Ankoviću.

Jelena Đordan proglašena je najvećim sportskim talentom u 2012. godini.

Program je vodila Misijana Brkić-Milinković, a u glazbenom dijelu programa nastupili su muška klapa ''Trebižat'', Pero Križanović i Darko Šutalo Rahan.

Slavko Jakiša | ČA::porta