Od posljedica promrzavanja preminuo Vicko, osoba prepoznatljiva na ulicama Čapljine

Kada sam početkom ove godine radio fotoreportažu na ulicama Čapljine i pokraj robne kuće ''Čapljinka'' fotografirao Vicka kako sjedi na klupi ni na kraj pameti mi nije bilo da bi to mogla biti njegova posljednja fotografija. Početkom tjedna Vicka su pronašli promrzlog u haustoru zgrade u Čapljini. Odvežen je u Dom zdravlja Čapljina, gdje mu je pružena prva pomoć, a potom je prebačen u KB Mostar, gdje je preminuo.

Vicko je bio prepoznatljiv na ulicama Čapljine, uvijek u vojnoj odori i okružen sa nekoliko pasa, nerijetko razgovarajući sam sa sobom, ili dižući glas na obične prolaznike. U svojoj svakodnevnoj žurbi nismo baš obraćali pozornost na njega, ili smo ga ignorirali, prolazeći pokraj njega, ne pridajući mu nikakvu pažnju.

Kako smo saznali Vicko Šilić, pokojnoga Luke i majke Zore, rođene Mališić, rođen je 29. svibnja 1956 godine u Tuzli. U Čapljinu je došao u posljeratnim vremenima, a po navodima ljudi koji su ga i ranije poznavali, bio je visokoobrazovana osoba, koja je pretrpila zlostavljanje i strašne torture tijekom rata, zbog čega je kasnije imao psihičke teškoće.

Vicko je pokopan danas na Rimokatoličkom groblju u Tuzli u 14:30 sati.

Ovim kratkim prilogom htjeli smo odati posljednju počast našem sugrađanu. Vicko, neka ti je laka zemlja. Počivao i mirju Božjem.

Zdravko Jakiša | ČA::portal