Čapljincu preko noći ukradene dvije tone meda

Policijski auto
To je jučer prijavljeno policiji, a nestali med se nalazio u teškim bačvama koje su kradljivci natovarili i pobjegli. Posljednja takva veća šteta prije dvije godine pričinjena je obitelji Valjan u Modriču kraj Čapljine, a kojima je također preko noći nestala aluminijska kanta puna ekstrakta od smilja vrijednog 40.000 eura.

- Nekad kad se kralo, rekao bi narod, kralo se rijetko, ali "pošteno", no s vremenom je ta loša navika prerasla u svakodnevnu pojavu. Krade se sve što dođe pod ruku, a zaštićen nije nitko. Možemo slobodno reći - i ništa - kažu nam Čapljinci, koji su počeli sigurnosnim bravama i lokotima štititi svoje vrtove kad su shvatili da njihov urod nestaje doslovce preko noći. Jednakim intenzitetom kradu se salata, krumpir, blitva, cvijeće..., pa i alat, a s vremenom su lopovi postali smjeliji pa su se preselili u kokošinjce i na ostala mjesta gdje se drži "blago".

- Da mi je netko prije rata rekao da će mi netko ukrasti 25 voćaka iz vrta, ne bih vjerovao. Meni je čak bilo nepojmljivo ići u policiju jer mislim da bi njima bilo smiješno kad bih im rekao zbog čega sam došao. Meni baš i nije bilo. Prije se tu i tamo krao plod, a sada čitave voćke - negodujući kaže jedan od brojnih oštećenih Čapljinaca.

abcportal.info