Besplatna informatička obuka za nezaposlene u Širokom Brijegu i Posušju

upit
Projekt se provodi u Širokom Brijegu i Posušju za ukupno 40 polaznika koji će po završetku tečaja steći osnovnu informatičku naobrazbu, priopćeno je iz udruge "UPIT".

U sklopu projekta planirana je informatička obuka u trajanju od 80 sati nastave podijeljene u četiri cjeline (modula): uporaba računala i upravljanje datotekama (Windows), obrada teksta (Word), tablični kalkulator (Excel) i informacije i komunikacija (internet i e-mail).

Edukacija se odvija pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske preko programa pomoć Hrvatima u BiH i preko projekta "Široki Brijeg - Digitalni grad i društvo znanja", podržan od programa "Jačanje lokalne demokracije" (LOD) kojeg financira Europska unija, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, u partnerstvu s Izaslanstvom Europske komisije u BIH, Ministarstvom pravde BiH, općinama i organizacijama civilnog društva (OCD) u BiH.

Nakon završene obuke polaznici će dobiti uvjerenje o završenoj informatičkoj obuci. Nažalost, UPIT ne može osigurati upis diplome u radnu knjižicu jer Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke nije prepoznalo ovu akciju i omogućilo potvrdu za nezaposlene, navodi se u priopćenju.

Ovo je druga godina u kojoj udruga UPIT radi edukaciju nezaposlenih. U 2009. informatičku obuku uspješno je prošlo 80 nezaposlenih osoba.

(Fena)