FOTO  Zagrebački studenti kemijskoga inženjerstva oduševljeni Aluminijem d.d. Mostar

Zagrebački studenti kemijskoga inženjerstva oduševljeni Aluminijem d.d. Mostar
... posjetili su danas Aluminij d.d. Mostar, s ciljem upoznavanja s praktičnom primjenom usvojenih znanja koje stječu na predavanjima iz kolegija Elektrokemijsko i korozijsko inženjerstvo. Spomenuti kolegij obuhvaća osnove vezane uz elektrokemijsko inženjerstvo i elektrokemijske procese, pa tako i osnove vezane uz proizvodnju aluminija.

Skupina od gotovo četrdeset budućih inženjera u krug Hercegovačkoga diva stigla je u pratnji prof. dr. Marijane Kraljić Roković, a nakon što ih je u Upravnoj zgradi Društva ugostio direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Darko Juka, obišli su i pogone Elektrolize i Ljevaonice, u kojima su im domaćinima bili glavni poslovođa proizvodnje u Elektrolizi Mitar Vladisavljević i rukovoditelj proizvodnje u Ljevaonici Mirko Anđelopolj. Studentima je upriličen i susret s tvorničkim Laboratorijem, uz stručnu pratnju rukovoditeljice te organizacijske cjeline Snježane Marić, a dvosatni je posjet završen obilaskom Aluminijeve Vinarije i raskošnoga tvorničkog vrta, te su studenti napustili Aluminij pod snažnim dojmom jedne uspješne hercegovačke gospodarske priče.

- Zahvaljujem vam na svim realiziranim posjetima i na činjenici da ste otvorili svoja vrata i iskazali dobrodošlicu našim studentima koji su na ovaj način dobili neposredan uvid u proizvodni proces koji je jedan od predmeta njihove izobrazbe - poručio je dekan zagrebačkoga FKIT-a, prof. dr. Bruno Zelić.