Vlasnik Moneta kupuje udio u Pink televiziji

monet, internet, tv
Investicijski fond Mid Europa Partners (MEP) počeo je pregovore o kupovini udjela u televizije Pink u vrijednosti 150 milijuna eura,priopćila je Pink media grupa iz Beograda. “Razgovori i pregovori su u tijeku. Ako dođe do značajnih odluka, javnost će biti blagovremeno obavještena”, navodi se u priopćenju.

Britanski investicijski fond Mid Europa Partners vlasnik je nekoliko telekomunikacijskih tvrtki diljem Europe (Aster u Poljskoj, Invitel u Mađarskoj, Orange u Austriji), a zajedno s Europskom bankom za obnovu i razvitak (EBRD) vlasnik je tvrtki Total TV, Telemacha u Sloveniji i SBB-a u Srbiji, koji zajedno sa kompanijom Telemach u Bosni i Hercegovini, posluju kao jedinstvena telekomunikacijska grupa. Od početka rujna mostarska kabelska televizija i internet provider Monet nastavlja poslovati pod jedinstvenim imenom Telemach BH.

Poslovni portal ba piše kako se slična preuzimanja mogu i dalje očekivati jer je digitalizacijom televizijskog signala omogućen pristup i ravnopravna utakmica telekomunikacijskim tvrtkama na televizijskom tržištu u regiji.