Vlada HBŽ donijela odluku o isplati regresa

pljačka, masaža, medicinske sestre, vrijeme, Novac, izreka, Natječaj, Novac, Novac, greška
Odlukom se obvezuje koncesionar da u roku od 90 dana od dana potpisivanja ugovora o koncesiji izradi Studiju zaštite okoliša, priopćeno je iz županijske Vlade.
 
Vlada je razmatrala i usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava kapitalnih transfera "Potpora općinama – vodoprivreda" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2010. godinu. 
 
Vlada je usvojila i  Odluku o isplati naknade za korištenje godišnjeg odmora, regresa, u iznosu od 400 KM za sve uposlenike kod korisnika Proračuna za 2010. godinu. Također, usvojena je Odluka o naknadi za godišnji odmor sucima, tužiteljima i stručnim suradnicima koji obavljaju sudačku funkciju na području Hercegbosanske županije. Ukupna visina naknade za godišnji odmor sucima i tužiteljima, sukladno važećim propisima, iznosi 1.200 00 KM, a stručnim suradnicima koji obavljaju sudačku funkciju  600.00 KM.
 
Vlada je dala suglasnost ministru  pravosuđa i uprave Slavku Materiću za raspisivanje natječaja za notare na području Hercegbosanske županije. Natječaj će biti raspisan za jednog notara u općini Tomislavgrad  i jednog notara u općini Drvar.
 
Razmatrana je i informacija o realizaciji projekta nabave medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova na području Hercegbosanske županije i revitalizacije operativnih dvorana u županijskoj bolnici u Livnu i to putem austrijskih kreditnih aranžmana.
 
Vlada je podržala realiziranje ovog projekta i uputila inicijativu Ministarstvu financija i trezora BiH i Federalnom ministarstvu financija da sukladno ratificiranim međunarodnim financijskim sporazumima  pomogne Vladi Hercegbosanske županije u realiziranju navedenog projekta.
 
Na sjednici je usvojena i odluka o prihvaćanju Amandmana potpredsjednika  Skupštine Hercegbosanske županije Jasenka Tufekčića na prijedlog Zakona o prostornom uređenju Hercegbosanske županije. 

Također, usvojena je i  odluka o izdvajanju 10.000 KM za potporu Obrtničkoj komori, a razmatranje prijedloga Odluke o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa odgođeno je za sljedeću sjednicu, stoji u priopćenju.
 
(Fena)