Vila s pet zvjezdica kakvu još niste vidjeli a nalazi se podno Biokova

vila , Biokovo

Kuća za odmor s pet zvjezdica u Hrvatskoj definitivno nije čest slučaj, stoga je ova ljepotica koju vam predstavljamo rijedak prozor u svijet luksuza na obroncima Biokova.

My Home Adriona je vila površine 359 kvadratnih metara koja ima toliko sadržaja da je samo nabrojiti ih težak zadatak, ali glavna prednost ove kuće svakako su mir, tišina i netaknuta priroda koja je okružuje sa svih strana.

– Prije oko dvije i pol godine odlučile smo se upustiti u ovaj projekt i naviše vremena i živaca izgubile smo na papirologiju, no sve to čovjek zaboravi kad kuća počne dobivati vizure, a kad smo je stavili pod krov i krenuli s uređenjem, shvatili smo da riječ o itekako zahtjevnom projektu – govore nam vlasnice, sestre, inače Makarke zaljubljene u Biokovo od malih nogu.

– Najveća prednost svakako je lokacija, mjesto u kojem se kuća nalazi zove se Kotišina i ovdje definitivno vrijedi ona “nomen est omen” jer ovdje, posebno navečer, doslovno možete slušati tišinu – kažu vlasnice koje su zaslužne za uređenje ove raskošne vile. – Kuća ima četiri sobe, svaka ima svoju kupaonicu i svaka je posebna. Nose imena po autohtonim biljkama ovog kraja i potpuno su povezane s prirodom kao i cijela kuća. Naime, iako je riječ o novoj kući, ona je zapravo autohtona, rađena je od posve prirodnih materijala i sjajno se uklapa u okoliš. Tu je i bazen koji nije tipičan komercijalni bazen, već je riječ o biobazenu izrađenom od kvarcnog pijeska – objašnjavaju vlasnice te dodaju:

– U zasebnom objektu na posjedu imamo i game room, tzv. “mušku špilju,” odnosno prostor za igre sa stolom za biljar, kutkom za kartanje i cigar i vinskim barom..., dok je podrum rezerviran za spa-kutak koji uključuje saunu, jacuzzi, teretanu, stazu za refleksoterapiju stopala...i vinskim podrumom koji nadopunjavamo domaćim vinima kako bi gosti mogli uživati u domaćoj kapljici i drugim delicijama – objašnjavaju nam raspored kuće.

Podrum je s prizemljem, u kojem se nalaze prostrana kuhinja, blagovaonica i raskošan dnevni boravak s kaminom, povezan liftom, a cijela je kuća prilagođena osobama s posebnim potrebama.

Budući da su kuću počele iznajmljivati tek ove godine, vlasnice u dogovoru s agencijama i na web-stranici myhomevillas.com trenutačno svoju vilu koja je namijenjena za smještaj osam osoba iznajmljuju po promotivnoj cijeni. A za taj novac uz sve nabrojeno ide i predivan okoliš, raskošne terase, sunčalište uz bazen, roštilj, začinski vrt i, pazite sad, obitelj fazana.

– Kako smo sa svih strana okruženi prirodom, naš vrt i naše dvorište prepuni su života, arome i mirisi koji ispunjavaju zrak, lastavice, fazani, sve je to dio priče o bijegu iz gradske vreve – objašnjavaju vlasnice. Za one pak koji bez grada i “muvinga” ne mogu, grad je od kuće udaljen dva i pol kilometra ili, budući da nema gužve na tom potezu, svega par minuta.

Kako je riječ o vrlo posebnoj kući prepunoj detalja, vrlo je teško opisati sve posebnosti koje je krase, a ono što svakako upada u oči jest fina obrada zidova, koja je na cijeloj kući kompletno ručno rađena, a cilj je bio stvoriti, iako je riječ o posve novom interijeru, starinski štih koji se proteže cijelom kućom. Na podu je tako prirodni kamen, namještaj je mahom starinski i restauriran, a vlasnice su ga nalazile po sajmovima antikviteta; u kupaonicama koje su suvremeno opremljene također prevladava starinski štih, prije svega zahvaljujući kamenim umivaonicima i detaljima koji zaokružuju priču.

Na prvi pogled kuća izgleda savršeno, no vlasnice u planu imaju još nekoliko detalja kojima će unaprijediti izgled, prije svega eksterijera, do iduće sezone! Svakako valja napomenuti da je riječ o kući koja je u pogonu 365 dana u godini i jednako je pogodna i za ljetni i za zimski odmor za sve one koji trebaju odmor za dušu i tijelo!