U Mostaru održana redovita sjednica FERK-a

FERK je razmatrao i donio Zaključak o obustavi postupka po Zahtjevu za stjecanje statusa umješača JP "Elektroprivreda HZHB" d.d. Mostar u postupku izdavanja Prethodne dozvole za izgradnju solarne elektrane "SOLERO 1" gospodarskom društvu "MUCIĆ & CO" d.o.o. Ljubuški.

Razmatrani su i utvrđeni nacrti prethodnih dozvola za izgradnju proizvodnih objekata mHE "Bistričak" podnositelja zahtjeva "ADRIJA-PRODUKT" d.o.o. Zenica te solarne elektrane "SOLERO 1" podnositelja zahtjeva "MUCIĆ & CO" d.o.o. Ljubuški.

Također, FERK je utvrdio i nacrte dozvola za rad za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje el. energije za podnositelje "PALOČ" d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje i "GLOBAL ISPAT KIL" d.o.o. Lukavac. Za sve nacrte određeni su i datumi odražavanja općih rasprava, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena.

Na sjednici, FERK je razmatrao i odlučio o tekstu Obavijesti za javnost o podnesenom zahtjevu za obnovu Dozvole za rad- licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelja "ROSE-WOOD" d.o.o. Gornji Vakuf - Uskoplje.

Po žalbama/prigovorima kupaca Bože Mandića, Jadranka Martinovića i Ante Peraka razmatrana su i donesena rješenja, priopćeno je iz FERK-a.

Fena