FOTO  Stanić Beverages otvorio tvornicu za proizvodnju Juicyja u Kreševu

Stanić Beverages otvorio tvornicu za proizvodnju Juicyja u Kreševu
U Stanić Beveragesu su zadovoljni prodajom svojih brendova te ističu rast tržišnih udjela u BiH i Hrvatskoj u zadnjih godinu dana

Poduzeće Stanić Beverages d.o.o., vlasnik portfelja brandova voćnih sokova i napitaka Juicy i TO te jedan od lidera na tržištima BiH i Hrvatske, svečano je otvorilo novu tvornicu za proizvodnju sokova i napitaka u Kreševu u BiH. Vrijednost investicije u nove proizvodne kapacitete Stanić Beveragesa d.o.o. iznosi 6,1 milijun eura, a u novoj tvornici opremljenoj modernom Tetra Pak tehnologijom, koja jamči najviše standarde kvalitete proizvoda, biti će zaposleno preko 60 ljudi. Svečanom otvorenju nove tvornice prisustvovali su Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, Ivan Todorić, Predsjednik Nadzornog odbora Agrokor, Ivan del Vechio, Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH i mnogi drugi ugledni gosti iz društvenog života BiH.

Otvaranje nove tvornice prati rast prodaje ukupnog portfelja Juicyja, kako na tržištu BiH, tako i na ostalim tržištima regije, ali i na novim tržištima na koje se planira značajan izvoz proizvoda. Prošlog su mjeseca isporučene prve količine Juicy sokova prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a poduzeće planira proširiti prisutnost i prodaju Juicyja i na svim tržištima članica CEFTA-e uključujući Albaniju i Tursku, s kojom Bosna i Hercegovina ima ugovore o slobodnoj trgovini.

Upravo će nova tvornica u Kreševu biti proizvodni centar za BiH i sva tržišta u široj regiji, dok će se postojeća tvornica u Hrvatskoj fokusirati na pokrivanje potražnje u Hrvatskoj i planiranog jačeg izvoza na tržišta zemalja Europske unije. Sukladno planovima proširenja Juicy portfelja i rastu prodajnih rezultata u Stanić beveragesu d.o.o. planiraju otvaranje i novih radnih mjesta u BiH.

Na otvaranju tvornice iz Stanić Beveragesa d.o.o. pohvalili su se rastom prodaje i tržišnog udjela na tržištu BiH i Hrvatske. U prvih pet mjeseci 2015. godine u BiH prodano je oko 90.000 litara voćnih sokova Juicy više nego u istom razdoblju prošle godine, što je u posljednjih godinu dana rezultiralo rastom tržišnog udjela od 1,4 postotnih bodova u kategoriji voćnih nektara i 100%-tnih sokova*. U prvih pet mjeseci ove godine u Hrvatskoj je prodano oko 200.000 litara Juicy sokova više u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, što predstavlja ukupni porast prodaje za 5 posto, a tržišni udio je u zadnjih godinu dana porastao za 2,3 postotnih bodova*.

"Izuzetno sam ponosan na novu tvornicu koju smo sagradili u BiH i na činjenicu što smo pokazali da se i u BiH može investirati, zapošljavati lokalne ljude i normalno poslovati. Ovom investicijom u BiH otvorili smo preko 60 novih radnih mjesta, no naši planovi su mnogo veći. Mogu slobodno reći da smo se rezultatima koje smo ostvarili nakon preuzimanja Juicyja dokazali kao dobri i odgovorni vlasnici i poslodavci, a uvjereni smo da ćemo daljnjim širenjem proizvodnje i otvaranjem novih tržišta dodatno ojačati poziciju snažnog regionalnog igrača na tržištu voćnih sokova i napitaka", izjavio je vlasnik Svjetlan Stanić.