Staklena šetnica na brdu iznad Mostara

šetnica, brdo fortica, Mostar
Klix.ba

Na brdu Fortica iznad Mostara uskoro bi se trebala pojaviti staklena šetnica koja će pružati jedinstven pogled na grad na Neretvi.

Mostar sky-walk novi je projekt MTBA udruge mountain bike iz Mostara koji je pokrenuo inicijativu za uvođenje novih turističkih sadržaja na lokaciji Fortica Park iznad Mostara.

Ovakva vrsta šetnica je jako popularna u svijetu a nešto slično se gradi u susjednoj Hrvatskoj. Kako se doznaje, to je čelična platforma 'U' sa staklenim vodom koja se nalazi 14 metara iznad zemlje i omogućava pogled na natpis ''BiH volimo te''. U tijeku je pribavljanje potrebne građevinske dozvole i neki pripremni radovi a datum otvaranja šetnice još uvijek nije poznat.

„Zbog velikog broja posjetitelja i turističkih agencija koje svoje goste dovode do ovog izlaza, udruga je pokrenula inicijativu za izgradnju još atraktivnijeg vidikovca koji će omogućiti nezaboravno iskustvo svim posjetiteljima", kazao je Predsjednik Udruge Đani Rahimić za Klix.ba.

Do sada je na izletištu izgrađen dom, biciklističke staze, zip-line, viseći most i slično a prema procjenama dosad ih je posjetilo pet do šest tisuća ljudi.