FOTO  Sastanak u Zagrebu – HT ERONET, Sveučilište u Mostaru i Ericsson Nikola Tesla: Velika očekivanja od konkretnih projekata

ht eronet u zagrebu

Ovaj posjet logičan je nastavak aktivnosti nakon prošle godine potpisanog Sporazuma o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti između Ericssona Nikole Tesle, HT ERONET-a i Sveučilišta u Mostaru, čime je stvoren kvalitetni formalni okvir za zajedničke projekte i inicijative.

Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT ERONET-a, izrazio je zadovoljstvo učvršćivanjem suradnje triju partnera.

- I ovaj put koristim prigodu još jednom zahvaliti Ericssonu Nikoli Tesli na potpori koju nam pruža svih ovih godina, zahvaljujući čemu smo potpisali niz važnih ugovora, krenuli u niz projekata, a na zadovoljstvo obiju strana. Ericsson Nikola Tesla, kao naš iznimno značajan partner, daje svoj doprinos nastojanjima naše tvrtke u borbi i pozicioniranju na zahtjevnom telekomunikacijskom tržištu i uistinu smo iznimno ponosni na ovu suradnju. Društvo izvrsnosti, znanja, kompetencija, naš je zajednički cilj. A na tomu zajedničkom putu sada je, drago mi je što to mogu ustvrditi, i Sveučilište u Mostaru.

Rektor Zoran Tomić je zahvalio na prilici da pobliže upozna poslovanje kompanije te izložio područja suradnje za koje postoji najveći interes i potencijal.
- Na radnom smo sastanku došli do zajedničkih ideja. Dogovorena je suradnja na projektnim aktivnostima koja će se dalje konkretizirati. Ono što je za Sveučilište iznimno važno jest da će doktori znanosti iz Ericssona Nikole Tesle predavati studentima Sveučilišta u Mostaru i time tvrtka postaje naša nastavna baza.
Važna će biti suradnja našeg IT centra s Ericssonom u pogledu iskustva digitalizacije osnovnih i srednjih škola.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle:
- Uvijek je lijepo ostvarivati nove suradnje koje su u današnje vrijeme od iznimne važnosti u stvaranju eko-sustava za razvoj i primjenu novih tehnologija. Kako od prošle godine imamo otvoren i ured u Mostaru, iznimno nam je drago da možemo produbiti i suradnju sa znanstvenom zajednicom te, u suradnji s HT ERONET-om, raditi na zajedničkim projektima koji će dovesti nove tehnologije u zajednicu i, kroz njihovu primjenu, unaprijediti gospodarstvo i život u zajednici. Zajednički projekti su važni za sve tri strane, a ponajprije - stvaranje novog znanja i uključivanje tog znanja u obrazovni proces koji automatski stvara i pripremljene nove korisnike za nove tehnologije. Veselim se operacionalizaciji suradnje i rezultatima prvih projekata.

Darko Huljenić, direktor istraživanja u Ericssonu Nikoli Tesli:
- Već neko vrijeme omogućavamo studentima Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike sudjelovanje u našem Ljetnom kampu. Kroz sporazum o suradnji i njegovom operacionalizacijom želimo dodatno učvrstiti naš regionalni interes, a posebno što u ovoj suradnji imamo i lokalnog telekom operatora, što nam pruža brže prilike da ostvarimo izravnu korist za zajednicu. Uključivanje studenata i profesora na našim zajedničkim projektima, zasigurno daje doprinos obrazovanju, a kroz realizirane projekte pokazat ćemo mogućnosti za ostanak i rad u zajednici i za zajednicu. Veseli nas svaka nova suradnja, jer zajedno smo jači i brži u realizaciji inovativnih ideja.