Prijevare u međunarodnom poslovanju – Kako ih izbjeći?

...koji će se održati 22. studenog u 9 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori (Rooseveltov trg 2, Zagreb, Vijećnica, 1. kat).

Gospodarski izgledi u mnogim dijelovima svijeta i dalje su neizvjesni. U nesigurnom se okružju rizici neispunjavanja obveza i prijevara povećavaju, dok su prilike za oporavak ograničene i skupe.

Seminar će upozoriti na promjene uzoraka prijevara u današnjem globalnom okružju, uključujući povećanu uporabu interneta kako bi se zajamčila vjerodostojnost lažnih transakcija. Važno je da svi oni koji su uključeni u međunarodni prijevoz i trgovinu budu svjesni svoje ranjivosti, načina na koje se mogu spriječiti prijevare te raspoloživih opcija za oporavak u trenutku kada se prijevara dogodi.

Seminar se temelji na slučajevima koje je obrađivao ICC International Maritime Bureau (IMB). Uz vodstvo vrsnog međunarodnog stručnjaka na brojnim će se primjerima iz prakse obuhvatiti: prijevare u financiranju trgovine (dokumentarni akreditivi i pranje novca), prijevare u kontejnerskom i teretnom prijevozu, prijevare u osiguranju i u ugovorima o prijevozu.

Kome je seminar namijenjen?

Ovaj interaktivni seminar namijenjen je svim tvrtkama i stručnjacima uključenim u međunarodnu trgovinu: bankarima (upravljanje rizicima, proizvodi, operativno poslovanje, odnosi s klijentima), izvoznicima i uvoznicima, osiguravateljima, stručnjacima za logistiku , odvjetnicima, korporativnim pravnicima i akademicima.

Predavač

Pottengal Mukundan direktor je u ICC Commercial Crime Services, London/UK te direktor u ICC International Maritime Bureau. Nakon pomorske karijere, Mukundan je ostvario vrhunske kvalifikacije za zapovjednika broda u Southamptonu, UK. Završio je nautički studij u Plymouthu, UK, MBA na Cranfield School of Management, UK. Godine 1981. pridružio se ICC international Maritime Bureau (IMB) kao istražitelj. Istraživao je brojne zahtjeve za pomorsko osiguranje, uključujući mnoge slučajeve prijevara iz ugovora o zakupu, preusmjeravanja tereta, fantomskih brodova, otmica, krađe kontejnera.

Radni jezik seminara bit će engleski.

Kotizacija i uvjeti prijave

Iznos kotizacije:

Redovna cijena: 1.490,00 kn

30 % popusta za članice ICC-a Hrvatska*: 1.043,00 kn
10 % popusta za prijavu dvoje ili više sudionika iz iste pravne osobe
(na navedene cijene ne obračunava se PDV)

Što uključuje kotizacija?

- radne materijale na seminaru,
- ručak i osvježenje u pauzama,
- certifikat o pohađanju seminara.

Kako se možete prijaviti?

KLIKNITE OVDJE