Preko telefona vodi tvrtku vrijednu 143 milijarde dolara

tvrtka, telefon

Izvršni direktor tvrtke Salesforce, Marc Benioff, izgradio je izuzetno uspješnu tehnološku kompaniju koja je u velikoj mjeri odgovorna za donošenje ideje o softveru kao servisu (SaaS) masama.

Njegov vodeći softver Sales Cloud koriste milijuni prodajnih stručnjaka u više od 100.000 tvrtki, uključujući i neke od najvećih kompanija na svijetu.

Ova kompanija ostvaruje godišnji prihod veći od 13 milijardi dolara i vrijedi približno 143 milijarde dolara.

Svake godine, tisuće korisnika Salesforcea nazoči godišnjoj konferenciji tvrtke, koja se ovog tjedna održava u San Franciscu.

Na ovogodišnjoj konferenciji Benioff je spomenuo nešto što je možda najfascinantnije u vezi s tim kako vodi kompaniju. Vjerovali ili ne, on sve radi sa svog iPhonea.

Naime, Benioff je u intervjuu s izvršnim direktorom Applea, Timom Cookom, rekao da uopće ne posjeduje računalo, prenosi Poslovni dnevnik.

''Telefon je zaista postao produžetak mog ureda. Gdje god da se nalazim, ako imam telefon, mogu raditi'', rekao je on.

Iako možda zvuči nevjerojatno da netko može upravljati tvrtkom koja vrijedi 143 milijarde dolara sa svog telefona, to očigledno nije nemoguće.

Zapravo, Benioff nije jedini poduzetnik koji je priznao da mu je mobilni telefon najvažniji alat za posao. Izvršni direktor Twittera, Jack Dorsey svojevremeno je rekao da više ne koristi računalo.