Potonuće diva! Što se to događa s McDonald'som?

McDonald's, Mostar, McDonald's, kalorije, McDonald's, Sarajevo, buregdžinica, krompiri, mc donalds, Sastojci, mc donalds, novčani problemi, McDonald's, jelo, javnost
McDonald's je teško pogođen padom potražnje u SAD-u i skandalom u Kini. Prodaja u restoranima koji djeluju barem 13 mjeseci pala je u kolovozu 3,7 posto, što je 0,6 posto veći pad od predviđenog. Osim toga, kompanija je izvijestila kako će ih problemi s dobavljačem hrane u Kini stajati smanjenja dobiti u trećem kvartalu od 5 centi po dionioci, piše Bloomberg.

U SAD-u potražnja za McDonald'sovom hranom jenjava. Popusti i promjene u ponudi nisu pomogle preokrenuti trend koji upućuje na polako propadanje golemog lanca. Povrh toga, skandali na globalnom planu dodatno opterećuju kompaniju. U Kini je pod istragom njihov glavni dobavljač jer je utvrđeno kako je mijenjao datume trajanja proizvoda na etiketama.

Masovni prosvjedi zaposlenika 4. rujna također su naštetili javnoj percepciji kompanije pa je upitna budućnost tog diva brze hrane.