Ovo je posljednji krik za pokušaj spašavanja Aluminija i radnika

sastanak, dr. Dragan Čović, dodik

''Ne znam što je bilo u Aluminiju (danas, op.a.) ali sam razgovarao s Nadzornim odborom i dogovorili smo da idući tjedan obavimo nužne razgovore s potencijalnim investitorima'', rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, novinarima na pressici koju je održao s Miloradom Dodikom, čelnikom SNSD-a.

Rekao je kako je situacija ''složena i teška''.

''Ali je na nama da izvršimo sva obećanja koja smo dali. Idući tjedan će biti sve puno puno jasnije. Puno je stvari ostalo da se raspravi. Ali da ne bih bio vidovnjak pozvali smo te ljude da objasne svoje ponude tako da nema nikakvih zabluda i da znamo kakve korake vući dalje'', rekao je Čović.

Naime, danas je novi sindikat radnika Aluminija objavio kako su radnici učinili sve što mogu i da još uvijek čekaju odgovore.

''Ovo je posljednji krik za pokušaj spašavanja tvornice, za pokušaj spašavanja radnika, Mostara…'', poručeno je s konferencije za medije na kojoj je istaknuto kako svi peru ruke od mostarske tvornice koja ne radi već četiri mjeseca, kako radnicima nitko ništa ne govori i kako pravosuđe ne traži krivca za sve što se dogodilo.

Prema neslužbenim informacijama, spominje se stečaj kao najizglednije rješenje, prenosi Bljesak.info.

Pao potpis na ugovor

Milorad Dodik, čelnik SNSD-a, otkrio je novinarima kako su Elektroprivreda HZHB i Elektroprivreda RS potpisale ugovor o zajedničkoj proizvodnji električne energije vrijedan oko 100 milijuna KM. Na pitanje novinarke može li to pomoći Aluminiju, Dodik je odgovorio: ''Šta si navalila na taj Aluminij''.