Otvorena Wizz Air baza u Sarajevu: Do Stockholma za 30 eura

Wizz Air Sarajevo

Wizz Air, aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Europi, svečano je otvorila svoju bazu u Sarajevu. Na ceremoniji održanoj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo priopćene su i vijesti o uspostavljanju još jedne aviolinije. Wizz Air je listi gradova sa kojima će povezati Sarajevo dodao i Stockholm. Karte na ovoj ruti se mogu rezervirati putem web stranice wizzair.com ili mobilne aplikacije po cijenama već od 58,99 KM/29,99 eura.

Baziranjem modernog aviona Airbus A320, Wizz Air sada iz Sarajeva nudi letove na devet linija prema sedam zemalja. Kako je već najavljeno, od svibnja 2021. kreću letovi ka destinacijama: Brussels Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Paris Beauvais, a od 16. srpnja i prema Stockholmu (Aerodrom Skavsta).

Putnici koji budu putovali iz i u Sarajevo moći će uživati u niskim cijenama, kao i ugodnim i sigurnim letovima avionima najnovije generacije. Uspostavljanjem baze u Sarajevu otvaraju se nova radna mjesta u aviokompaniji, ali i drugim industrijama.

Wizz Air je aviokompanija sa investicijskim kreditnim rejtingom i flotom prosječne starosti 5,4 godina koja se sastoji od najefikasnijih i najodrživijih uskotrupnih aviona trenutno dostupnih na tržištu, Airbus A320 i Airbus A320neo. 

Wizz Air osigurava putnicima rezervacije s povjerenjem. Ukoliko želite biti potpuno mirni, omogućeno vam je da karte rezervirate uz paket putnog osiguranja koji uključuje troškove oporavka od Covid-19 i WIZZ Flex. Opcija WIZZ Flex omogućava putnicima da otkažu let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade, nakon čega 100-postotni iznos cijene njihove karte biva odmah nadoknađen Wizz kreditom.

Uz fleksibilan buking i policu osiguranja, korisnici također mogu koristiti interaktivnu mapu za planiranje putovanja i provjeriti na koje destinacije mogu putovati i koje su aktualne informacije o pravilima u tim zemljama. Ova mapa se svakodnevno dopunjava novim informacijama, a nudi i relevantne linkove ka web stranicama lokalnih vlada, korisne stranice o putovanjima.

Wizz Air je također uveo novu eru sanitarnih putovanja sa pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osigurali zdravlje i sigurnost putnika i posade, navedeno je u priopćenju.