Otkrijte zašto Hercegovina i Dalmacija daju najbolja vina

hercegovačka vina

U Čapljini je u subotu održan zanimljiv događaj koji je okupio brojne ljubitelje vina, ali i sve one koji su imali želje i vremena čuti malo više o vinima.

U prostorijama Vina ”Zadro” u Domanovićima održan je susret vinara Hercegovine i Dalmacije, piše čapljinski portal.

Događaj su organizirali Grad Čapljina, odnosno gradonačelnik, i ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a.

U razgovoru sa Ivanom Zadrom, suvlasnikom vinarije Vina Zadro razgovarali smo o kvaliteti vina ove godine te njihovima planovima o budućnosti.

”Ova godina je bila dobra, jako dobra. Urod je bio nešto slabiji nego prošle godine, ali kvaliteta je bila na zavidnoj razini te smo mi jako zadovoljni. Preradili smo to grožđe, a vino je već gotovo i može se već kušati. Jako smo zadovoljni ovogodišnjom kvalitetom. Uz vina proizvodimo pjenušac, iako smo mi bili prvi koji su s tim počeli, nama je drago da nam se u tome pridružuju i kolege, odnosno da postoji što više onih koji će proizvoditi pjenušac. To nisu nikakve značajne količine koje mi proizvodimo, ali naša navika je da se žestoko piće pije kao dežistiv, a kao aperitiv da se pije pjenušac”, kazao je Ivan Zadro suvlasnik vinarije Vina Zadro.

Svi prisutnim obratili su se dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik grada Čapljine, Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a te Ivan Zadro suvlasnik vinarije Vina Zadro.

Nakon svečanog prijama i okupljanja, domaćini su pozdravili okupljene, a nakon čega su zajedno razgovarali o Hercegovini i Dalmaciji kao vinskim regijama, te svemu onome što ove regije svrstava u regije koje daju jedno od najboljih vina u ovom dijelu Europe.

Na kraju su svi sudionici događaja obišli Vinariju ”Zadro” i upoznali se s radom iste, odnosno s načinom uzgoja grožđa i proizvodnje vina.