Odgođena primjena odluke o gašenju proizvodnje u Aluminiju

Kako je priopćeno iz Aluminija, isključenje je odgođeno zbog pozitivnih pomaka do kojih je došlo nakon objave najave gašenja proizvodnje, a odgođeno je na rok od trideset dana od dana kada je bio predviđen početak gašenja, dakle do 17. srpnja, do kada će biti otklonjene brojne neizvjesnosti u svezi sa sudbinom najvećega izvoznika u BiH.

"Razvidno je kako je puno toga krenulo nabolje, a posebno treba istaći činjenicu da smo s Vladom FBiH do kraja utvrdili našu strukturu kapitala te u sljedećemu tjednu očekujemo i upis naših dionica i dioničara u Registar vrijednosnih papira u FBiH. No, kako sam odmah i kazao, nećemo istrčati s poništenjem odluke o gašenju proizvodnje jer smo tek načinili prvi, istina jako velik korak u nizu onih koji nas očekuju za potpuno otklanjanje poteškoća koje nas opterećuju. Ovih dana, svakako prije službenoga pristupa Republike Hrvatske Europskoj uniji, trebamo do kraja riješiti pitanje naše daljnje opskrbe sa 100 MW električne energije iz RH, dok s druge strane vodimo intenzivne pregovore s Vladom FBiH i s rukovodstvom Elektroprivrede HZHB oko reprogramiranja našega duga prema toj elektroprivrednoj kući" komentirao je današnju odluku direktor Bradvica.

On je također članovima Nadzornoga vijeća predložio do daljnjega odgodu primjene Odluke o suspendiranju svih odredbi postojećega Pravilnika o radu Aluminija koje se odnose na osobne dohotke i na sva druga davanja, kao i primjenu Programa zbrinjavanja tehnološkoga viška, što je jednoglasno usvojeno, stoji u priopćenju.