HT Eronet zaustavio sva službena putovanja, prave se planovi za 'rad od kuće'

Rad od kuće
Ilustracija

Nakon proglašenja pandemije koronavirusa u HT ERONET-u je sukladno zakonskim i internim aktima poduzeća, formiran Tim za koordinaciju kriznom situacijom. S tim u vezi doneseni su naputci za djelatnike koji obuhvaćaju niz preventivnih mjera.

„Primjerice, pri ulasku u prostorije poduzeća obvezna je dezinfekcija ruku; za vrijeme stanke preporuča se da se djelatnici ne zadržavaju na mjestima gdje je velika frekvencija ljudi; ograničeni su posjeti izvana; zaustavljeni su svi odlasci u inozemstvo, službena putovanja, edukacije; preporuka je da se održavaju sastanci s max. 10 ljudi, u suprotnom - preporučuju se sastanci preko skypea, videokonferencijskom vezom.

Ukoliko je neki djelatnik boravio u inozemstvu u proteklom razdoblju obvezna je samoizolacija 14 dana, sukladno naputcima Kriznoga stožera Vlade FBiH. Osigurana su dezinfekcijska sredstava na razini cijeloga poduzeća, kao i zaštitne maske i rukavice, osobito za djelatnike koji su u izravnom kontaktu s korisnicima – na prodajnim mjestima, osoblje na terenu/monteri i slično, “, kazala je za hercegovina.info rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta Misijana Brkić-Milinković

Tim za koordinaciju krizne situacije svakodnevno prati situaciju u vezi s pandemijom koronavirusa i redovito svoje djelatnike obavještava o novostima.

“U skladu s trenutačnom epidemiološkom situacijom i preporukama radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, HT Eronet poziva sve svoje korisnike i one koji to žele postati da, sukladno mogućnostima, preferirano koriste digitalne kanale komunikacije s korisničkom podrškom, s ciljem što kraćeg zadržavanja i kretanja u HT Eronet centrima”, poručila je Misijana Brkić-Milinković.

HT ERONET je svim županijskim ministarstvima obrazovanja ponudio korištenje svojih resursa/IPTV platforme za odvijanje on-line nastave.

U ovom poduzeću koje zapošljava veliki broj djelatnika rade se i planovi za osiguranje rada od kuće.

„Tim za koordinaciju kriznim situacijama djelovat će sukladno preporukama Kriznoga stožera FBiH i županijskih Kriznih stožera, a na razini organizacijskih jedinica prave se planovi koji će se aktivirati sukladno situaciji na terenu i preporukama, što, između ostaloga, podrazumijeva i osiguranje rada od kuće za pojedine organizacijske cjeline“, potvrdila je za hercegovina.info rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta Misijana Brkić-Milinković.