Hipo Banci dozvola za brokerske poslove

Obogaćena novom uslugom Hipo banka je u mogućnosti da svojim klijentima, postojećim i potencijalnim, ponudi pakete usluga investicionog bankarstva, kreirane u zavisnosti od specifičnih potreba klijenata, pri čemu će klijenti biti oslobođeni dodatnih procedura i dupliranja provizija.

Olakšanje u korištenju ovih usluga ogleda se i u činjenici da se zahvaljujući ovom procesu mogu izdati nalozi na svim svjetskim burzama, da se mogu izdavati elektronskim putem, koristiti usluge depozitara u emisiji vrijednosnih papira, te brojne druge usluge koje su svakom investitoru potrebne, prenosi portal "eKapija".

Zamjenik direktora Banke Mirzet Ribić rekao je da će njihovi klijenti na jednom mjestu imati na raspolaganju cjelokupnu infrastrukturu poslova sa vrijednosnim papirima, od brokerskih i depozitarnih, do skrbništva nad vrijednosnim papirima, koje će obavljati kvalitetan tim mladih stručnjaka.

"Izuzetno smo ponosni na stupanj profesionalnosti kojim je realiziran ovaj proces, te očekujemo da će naši klijenti osjetiti povećanje kvaliteta usluge kao rezultat naših aktivnosti u prethodnom periodu", istakao je Ribić.

Dozvola za obavljanje brokerskih poslova, koja postaje aktivna sutra, rezultat je višemjesečnog rada na procesu spajanja Brokersko-dilerske kuće "Hypo Alpe Adria vrijednosnice" iz Sarajeva i Banke.

Srna