Elektroprivreda HZ HB Četiri zaposlenika u samoizolaciji, otkazana službena putovanja

Elektroprivreda
hercegovina.info

Epidemija koronavirusa obustavila je rad u dječjim vrtićima, osnovnim, srednjim školama i visokoškolskim ustanovama, te kulturne i sportske aktivnosti u Bosni i Hercegovini.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva nije izdao naredbu vezanu za rad poslodovaca, a neki od njih sami su uradili preventivne mjere radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom.

„Već više od mjesec dana aktivno pratimo stanje vezano za aktualnu epidemiološku situaciju izazvanu pojavom koronavirusa ( COVID-19 ) i temeljem istog poduzimali smo sve preventivne radnje u smislu informiranja o procedurama i nabavke dezinfekcijskih sredstava koja je sad gotovo nemoguće nabaviti“, kazala je za hercegovina.info Marija Buntić, rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija Elektroprivrede HZ HB.

Ona je navela kako je Elektroprivreda nakon službenih preporuka nadležnih institucija formirala Krizni stožer koji je upoznao sve zaposlenike o preporukama Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo, te nadležnih županijskih institucija i ustanova, sa obvezom poštovanja istih.

Kontinuirano pratimo stanje i preporuke nadležnih i odmah ih distribuiramo na cijelo područje našega djelovanja, a osobe zadužene na terenu svakodnevno nas informiraju o stanju vezanom za navedenu situaciju. Sve preporuke nadležnih, dostupne su svim našim zaposlenicima, one su elektronski i fizički istaknute na vidna mjesta u svim našim objektima“, istaknula je Buntić.

Elektroprivreda poseban značaj daje organizaciji rada u kriznoj situaciji, a potrošačima su poručili kako će bez obzira na težinu situacije opskrba električnom energijom biti uredna.

„Kako je naša djelatnost od velikog značaja za život ljudi i u tom smislu djelovali smo preventivno i rukovoditelji na terenu napravili su planove rada i smjernice za postupanje u slučaju eventualne sumnje na zarazu kod zaposlenika. Tako da je proces rada organiziran na način da uvjek postoji mogućnost zamjene.

Rad od kuće, temeljem Zakona, definiran je našim internim aktima tako da smo i na to spremni ukoliko za to bude potrebe.

Kada je u pitanju organizacija rada u ovoj kriznoj situaciji poseban naglasak dajemo organizaciji rada u djelovima koji su izravno vezani za opskrbu naših potrošača i ovom prilikom mogu poručiti našim potrošačima da će bez obzira na težinu situacije, opskrba električnom energijom na cijelom našem području od juga do sjevera biti uredna, te da će se svi eventualni kvarovi otklanjati što je prije moguće kako je to bilo i prije ove krizne situacije“, poručila je Buntić.

Među zaposlenicima Elektroprivrede HZ HB nije evidentiran slučaj zaraze koronavirusom, a četiri zaposlenika nalaze se u samoizolaciji.

„Imamo četiri zaposlenika u samoizolaciji, radi se o osobama koje su u proteklih 14 dana dolazile u kontakt s osobama iz rizičnih zemalja. Ni jedna od navedene četiri osobe nema simptome zaraze ali su u svrhu prevencije poslane u samoizolaciju“, rekla je za hercegovina.info Marija Buntić, rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija Elektroprivrede HZ HB.

Krizni stožer Elektroprivrede preporučio je otkazivanje službenih putovanja i sastanaka s osobama iz rizičnih zemalja.