​Direktor trupce prodavao tvrtki u kojoj je njegova supruga direktorica, napravio višemilijunski dug

direktor, obiteljski biznis

Šumsko gazdinstvo “Romanija” sa Sokoca od početka ove godine isporučilo je više trupaca tvrtkama u vlasništvu sinova dojučerašnjeg direktora ovog šumskog gazdinstva Vlajka Sekulića i tvrtki u kojoj je njegova supruga direktorica, nego tvrtkama koje imaju status strateških kupaca i koje zapošljavaju nekoliko stotina radnika u Sokocu.

Prema podacima do kojih je došao “Glas Srpske”, dvije tvrtke u vlasništvu Sekulićevih sinova Petra i Pavla i tvrtka čija je direktorica njihova majka Krista od 1. siječnja do 15. kolovoza ove godine od ŠG “Romanija” dobile su 11.209 kubnih metara trupaca, dok su četiri tvrtke koje imaju status strateških kupaca u istom vremenu dobile 9.527 kubika.

Kako tvrdi izvor Glasa Srpske iz uprave “Šuma RS”, upravo to je osnovni razlog zbog kojeg je Sekulić smijenjen.

-Daleko najviše trupaca, čak 9.548 kubika isporučeno je tvrtki “Stolarija Podromanija” u vlasništvu Milorada Erića, u kojoj je prema podacima iz APIF-a osoba ovlaštena za zastupanje Krista Sekulić. Tvrtki “Pajo” d.o.o. u vlasništvu Petra Sekulića isporučen je 1.661 kubik, dok je tvrtka “Komerc Pajo” d.o.o. njegovog brata Pavla sa “Romanijom” imala ugovor o isporuci 400 kubika trupaca - objašnjava izvor.

On u potpunosti opravdava Sekulićevu smjenu, ali ističe kako je gubitak u kojem se nalazi ŠG “Romanija” naslijeđen.

- ŠG “Romanija” je morala da isporučuje trupce tvrtki “Nova Romanija”, koje je u reprivatizaciji kupila Vlada RS. Nakon što je “Nova Romanija” napravila višemilijunski dug prema sokolačkoj šumariji, odlukom bivše Vlade RS taj dug je pretvoren u dionice i ŠG “Romanija” je postala vlasnik praktično bezvrijednih dionica “Nove Romanije”. Ipak, sve to nije razlog da se pravda ono što je radio Vlajko Sekulić i način na koji je tretirao poduzeća koja su u vlasništvu ili na neki drugi način povezana sa članovima njegove obitelji - kaže naš sugovornik.