Denis Lasić: Prioritet je i brza cesta Mostar - Široki Brijeg - Grude - granica Republike Hrvatske

Denis Lasić, Vlada FBiH, Denis Lasić, bh airines, bh airlines, Stadion HŠK Zrinjski, Denis Lasić, Denis Lasić, brza cesta, izgradnja, Denis Lasić, autocesta, autocesta 5c, Denis Lasić, autocesta 5c
Uskoro će se, intenzivirati aktivnosti na dionici Svilaj - Odžak, a očekuje se i skori početak radova na dionici Zvirovići - Počitelj, autoceste na koridoru 5C, izjavio je za Klix.ba federalni ministar prometa i veza Denis Lasić.

- Kad je riječ o prioritetima moglo bi se reći da je to izgradnja cijele autoceste na Koridoru Vc, od čega treba kao prvi prioritet izdvojiti izgradnju dionice Počitelj - Mostar Sjever, dionice Zenica - Žepče, te brze ceste Lašva - Travnik i Mostar - Široki Brijeg - Grude - granica Republike Hrvatske. Poduzet ćemo dodatne napore da se uradi investicijsko-tehnička dokumentacija i stvore pretpostavke za realizaciju svih ovih projekata, pojasnio je Lasić.

Ministar naglašava kako se u 2017. godini očekuju intenziviranje aktivnosti na više dionica autoceste na koridoru Vc. Međutim, prema njegovim riječima, treba imati na umu da su to složeni projekti čija se realizacija u pravilu ne može završiti u jednoj godini.

- Kada je riječ o magistralnim cestama prioriteti su cesta Stolac - Neum, obilaznica Mostara, prijevoj Karaula, Bihać - Bosanska Krupa i još neke dionice, a prije svega sanacija mostova i tunela, među kojim svakako treba istaknuti tunel Crnaja. Program koji smo pripremili sa JP Ceste Federacije BiH predviđa i sanaciju takozvanih "crnih točki" na magistralnim cestama, izgradnju obilaznica nekih gradova i izgradnju trećih traka za spora vozila na nekim dionicama cesta, objasnio je Lasić.

Govoreći o prodaji telekom operatera, kaže kako je odluka o privatizaciji strateških poduzeća kao što su telekom operateri izuzetno kompleksna.

- S obzirom na veoma opsežne pripreme aktivnosti koje bi uslijedile idejom odluke o privatizaciji, te činjenicu da ta odluka nije razmatrana na Vladi, moguće je reći da u ovom razdoblju neće biti privatizacije telekoma, istaknuo je Lasić.