Definitivni kraj hercegovačkog giganta: Radnicima Aluminija uskoro zadnja plaća i otkazi

Aluminij
Arhiva/Hercegovina.info

Potresi u Hercegovini, Albaniji, Grčkoj glavna su tema zadnjih 36 sati. Posljedice tih potresa će se osjećati još dugo, a potresa će navodno biti još.

Sve ovo se može usporediti s potresom koji je u srpnju pogodio mostarski Aluminij. Jedan aftershock će se vjerojatno dogoditi za nekoliko dana kada će i onih 300 i kusur ljudi što su ostali u ugašenoj tvornici biti poslano kućama s papirima o sporazumnom otkazu u rukama, piše Ero.tel.

Naime, još uvijek nema nikakvih naznaka o tome da će Vlada Federacije BiH i izraelski investitor postići bilo kakav kompromis oko prijedloga koji je federalnim institucijama dostavljen prije nekoliko mjeseci. Dapače, čini se kako su dvije strane udaljenije što više pričaju, tako da je nada za postizanje bilo kakvog kompromisa ušla u domenu znanstvene fantastike.

Iz Vlade FBiH se može čuti kako je entitet spreman pomoći da bi osigurala sredstva za otpremnine, tako da se može reći kako su pripreme za ovu fazu projekta već otpočele. Radnici Aluminija, oni koji su još uvijek ostali u tvornici, za nekoliko dana će vjerojatno primiti svoju zadnju plaću u ovoj tvornici. Dobiti će i otpremninu i to je vjerojatno kraj priče o ovoj tvornici, nekadašnjem gigantu i nositelju gospodarstva Bosne i Hercegovine.

Sada slijedi konačna etapa priče u kojoj će u nekadašnjem gigantu ostati samo zidovi i uspomene. Oni kojima je to bio cilj mogu biti zadovoljni, a mi ostali se možemo pitati kako je moguće uništiti giganta kao što je Aluminij?. I da još nitko za to ne odgovara?