Dalibor Miloš će zastupati interese malih dioničara Aluminija d.d. Mostar

Gospodarska komora Mostar, Dalibor Miloš, mali dioničari, aluminij, Aluminij Mostar, Dalibor Miloš, Dalibor Miloš, HKK Zrinjski, ks herceg bosna
... priopćeno je portalu Dnevnik.ba iz Udruge malih dioničara Aluminija "Aluminijaš".

U priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge Aluminijaš Željko Damjanović, a koje je zapravo reagiranje na priopćenje druge udruge malih dioničara Aluminija "Dial", stoji kako će se dvije udruge spojiti u jednu, te kako će interese malih dioničara zastupati Miloš.

U kratkoj izjavi za Dnevnik.ba ovu informaciju je potvrdio i sam Miloš, kojeg je Vlada FBiH ranije imenovala za novog člana Nadzornog odbora kompanije.

Damjanović je, pak, priopćio kako je na portalu Dnevnik.ba i drugim portalima objavljeno priopćenje udruge Dial u kojem se iznose samo one informacije koje pogododuju trenutnoj Upravi Aluminija.

"U svojstvu potpredsjednika Udruge Diala sam, kao i nekolicina prisutnih članova, glasovao protiv oba izvješća i izjasnili smo se da sadašnji predsjednik Udruge koji radi po nalogu Uprave kao i sadašnja Uprava Aluminija d.d. Mostar nemaju našu potporu", stoji u priopćenju.

Damjanović dalje tvrdi kako stavovi i zaključci doneseni na održanoj sjednici ne predstavljaju volju većine članova Diala "jer je aktualni predsjednik Pavo Barišić po nalogu Uprave sazvao većinom samo podobne članove Diala uz unaprijed dane instrukcije kako nastupati na sjednici, a koji obnašaju razne rukovodeće funkcije".

Veli kako se radi o 15-ak ljudi koji su tu zbog osobnih interesa.

"Kao primjer navodim prisustvo i glas za usvajanju izvješća od strane izvršnog direktora Ivana Grle, što je besmisleno s obzirom da je on suodgovoran za stanje u Aluminiju kao član Uprave. Također, ističem da do sada nije bila praksa sazivanja skupštine Diala, već je sve odluke donosio predsjednik Pavo Barišić po nalogu Uprave koja mu je zauzvrat zaposlila dijete bez natječaja. Na sjednici nisu mogli prisustvovati članovi koji su željeli već samo podobni tj. rukovodeći kadar i nekoliko nas koji obnašamo funkcije u Udruzi kako bi dobila na legitimnosti", tvrdi Damjanović.

Stvarni razlog sazivanja skupštine Udruge je, naveo je, lažno prikazivanje nepostojeće potpore dioničara Upravi društva "koja očito obmanjuje i dioničare i svekoliku javnost lažiranim financijskim izvješćima".

"Ovim putem želim izvijestiti članove da predstoji spajanje udruge Dial i udruge Aluminijaš, te da će interese malih dioničara iz obje Udruge zastupati gosp. Dalibor Miloš zbog činjenice da uživa ugled kako među gospodarstvenicima tako i kod političkih stranaka što je u ovom trenutku od velikog značaja za buduću revitalizaciju Aluminija", istaknuo je.

Udruga Aluminijaš kao i većina članova udruge Dial, dodao je, dobili su potporu i od člana Predsjedništva BiH i Predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića. S Čovićem su se sastali u nedjelju.

"Na sastanku smo jednoglasno došli do zaključka da aktualna Uprava radi suprotno interesima Aluminija i da kao takva ne može dalje voditi kompaniju", stoji u priopćenju.

Iz Udruge malih dioničara Aluminija Dial priopćeno je kako mali dioničari pružaju potoporu Upravi kompanije na čelu s Nikicom Ljubićem, generalnim direktorom