Aluminij: Plaćamo 22 posto skuplju struju od Mittal Steela!

Uistinu, ne možemo to nazvati drugim imenom, jer smo i putom policije spriječeni sudjelovati u javnoj raspravi, u cijelosti provedenoj bez nas, pošto jer Ferk dobio zadatak od onoga tko daje suglasnost, taj postupak brzo provesti jer su proračunska sredstva za stalno financiranje i pomaganje raznoraznih gubitaša i propalih tvrtki (dakako, ne krivicom i odgovornošću njihovih jadnih djelatnika), na izmaku.

Taj isti nalogodavac uopće nema potrebu, barem izjavom, pokazati razumijevanje i za one tvrtke koje dobro i uspješno posluju, nego naprotiv, odabire drugu logiku i ide putom upropaštavanja i zdravih gospodarskih subjekata, kako bi i nadalje, punjenjem rupa bez dna, kupovao lažni i trenutni socijalni mir, namičući sredstva vječitim gubitašima, simptomatično - onih s drugoga potrošačkog područja u ovomu entitetu.

Sve nam to jasno svjedoči o neovisnosti rada Ferka i o želji Vlade FBiH da ima jednak pristup i odnos prema svima. Zato građani koji su te nesreće biti na potrošačkomu području EP HZ HB, plaćaju značajno skuplju struju od onih drugih, a Aluminij plaća (s ovim poskupljenjem) čak 22% skuplju struju od zeničke, privatizirane tvornice Mittal Steel. Ako je to jednakopravnost i jedinstvenost entitetskoga tržišta, nemamo više što komentirati!

Podsjećamo, Aluminij samo traži iste uvjete plaćanja struje kao i spomenuti Mittal, pošto smo u istomu entitetu, a ne da dodatnu dobit od povišenja cijene struje na potrošačkomu području EP HZ HB uzima Vlada FBiH (pošto je 90-postotnim vlasnikom te elektroprivredne kuće) i rasipa ga u beznadne slučajeve, uništavajući i tako prisilno privatizirajući (povećanjem gubitka) subjekte kao što je Aluminij.

Premda smo najavili gašenje dijela elektrolitičkih ćelija u slučaju poskupljenja struje, nakon novih saznanja o karakteru toga cirkusa od tarifnoga postupka, poglavito o ciljevima u pozadini, ne pada nam na pamet ići na ruku onima koji sanjaju krah Aluminija. Do daljnjega, a javnost će brzo biti upoznata s našim konačnim potezom, plaćat ćemo samo onoliko struje koliko to možemo podnijeti, zaključuje se u priopćenju.