Europu i BiH očekuju temperature i do 30 stupnjeva, za vikend dosta vruće

 Europu i BiH očekuju temperature i do 30 stupnjeva, za vikend dosta vruće
Temperature su tako već danas u dijelovima Njemačke i Nizozemske  dosezale od 27 do 29 stupnjeva, javlja meteorološki servis Severe Weather Europe.

Temperature su tako i više od 10 stupnjeva više nego što bi se to očekivalo u travnju.

Kako je objavio Severe Weather Europe, u sljedećih pet dana temperature će samo nastaviti rasti, a taj porast temperatura zaobići će jedino Rusiju koja će ostati unutar normalnih vrijednosti za ovo doba godine.

Najtoplije će biti u središnjoj Europi gdje će temperature biti više od 10 stupnjeva celzijusa od prosjeka. Temperature će lokalno prelaziti 25 stupnjeva, a u pojedinim dijelovima ići će i više od 30 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se kako će ovakvo vrijeme potrajati do sredine sljedećeg tjedna kada se očekuju naoblačenje, kiša i pad temperatura.

Sutra se u BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme sa slabim do umjerenim sjeveroistočnim vjetrom.

Za vikend se očekuje pretežno sunčano vrijeme, kao i u ostatku Europe. DHMZ javlja kako je u kotlinama moguća kratkotrajna magla. Vjetar će biti slab, dok je tek u ponedjeljak ponegdje u gorju moguć jugozapadni vjetar.

Isto potvrđuje i model prikazan na meteo servisu Severe Weather Europe koji također potvrđuje da će najavljeno zatopljenje zahvatiti i dijelove BiH.

RadioSarajevo.ba