FOTO  Predstavljeni rezultati volonterske akcije „Let's Do Itmilijun sadnica za 1 dan

eronet press
... 1 dan" koja je održana 25.10.2014. godine na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine. Generalni sponzor ove akcije ali i cijelog projekta „Let's Do It" je HT Eronet.

„Kao društveno odgovorna kompanija, drago nam je da smo projekt „Let's Do It" prepoznali kao iznimno značajan na samom početku te ga namjeravamo i ubuduće podržavati. Ove će godine HT Eronet također sredstva namijenjena organizaciji prijema i slanju čestitki prenamijeniti u humanitarne svrhe i time još više pomoći široj društvenoj zajednici", kazao je rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije Vanja Gavran.

Božidar Mihajlović, predsjednik UG „Ruke" predstavio je rezultate akcije kazavši: „U akciji je sudjelovalo 56 općina i 3 450 volontera koji su zasadili 84 886 sadnica raznih vrsta drveća. Ove godine sadnice drveća smo sadili na klizištima, šumskim goletima kao potencijalnim klizištima, u parkovima i na drugim zelenim površinama. Također, sadnjom drveća pomogli smo u revitalizaciji zelenih površina u školskim dvorištima koja su oštećena tokom poplava. Cilj svih „Let's Do It" akcija je duboka i trajna ekološka transformacija u Bosni i Hercegovini. Svojim radom želimo građanima vratiti nadu u bolje sutra i vjeru da ova zemlja može biti bolje i ljepše mjesto za život."

Milan Gligorić, predsjednik UG „Mozaik prijateljstva" objasnio je važnost brojnih funkcija koje drveće obavlja te istaknuo kako se neke od njih odnose na sprečavanje i ublažavanje posljedica obilnih oborina: „Imajući u vidu katastrofalne poplave koje su zadesile našu zemlju, akcija „Let's Do It - milijun sadnica za 1 dan" ove je godine bila posebno usmjerena na sanaciju klizišta u najviše pogođenim općinama, odnosno na prevenciju i ublažavanje posljedica u sličnim događajima u budućnosti. Te se posljedice mogu odnositi na klizišta, nanose ili eroziju tla, a drveće pomaže kod svake od njih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akciju „Let's Do It - milijun sadnica za 1 dan" podržala su poduzeća koja gospodare šumama doniranjem sadnica, uređivanjem lokacija sadnje, stručnim nadzorom i dr. Važno je istaknuti da su projekt podržali Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH, UN volonteri, Posebni predstavnik EU u BiH, Olimpijski komitet BiH, kao i drugi partneri i prijatelji „Let's Do It" projekta.