EKO Neretva Jablanica ponovno aktivira svoj rad

EKO Neretva Jablanica ponovno aktivira svoj rad

Nakon četiri godine stagniranja, Ekološko društvo EKO Neretva Jablanica ponovno je aktiviralo svoj rad. Za predsjednika društva izabran je Zaim Jarić, za potpredsjednika Sedina Hadžiomerović, a za tajnika Idriz Čilić.

Iz EKO Neretva Jablanica ističu kako je to društvo apliciralo i projekt na javni poziv MTTO HNŽ: medijska kampanja pod nazivom: "Gdje je tvoj prag ekološke odgovornosti" i da ovih dana očekuju rezultate, a u pripremi je i projekt u okviru programa "Reload".

Po riječima tajnika EKO Neretva Jablanica Idriza Čilića, planovi Društva vezani su za ciljeve koji su ugrađeni u novi statut.

''Ciljevi se odnose na kontinuirani rad na funkcionalnosti i samoodrživosti organizacije prvenstveno apliciranjem projekata, stalno unaprijeđivanje znanja građana Jablanice o ekologiji, održivom razvoju, ekološkom turizmu i ekološkoj poljoprivredi, nadziranje uspostavljanja ekoloških propisa na svim razinama društvene organiziranosti i njihove primjene, zatim jačanje transparentnosti rada i rada s medijima te stalnu suradnju sa strukturama javnog, poslovnog i civilnog sektora'', kazao je Čilić.