FOTO  Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas primio izaslanstvo HKD-a Napredak

državni tajnik, Zvonko Milas

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas sastao se u ponedjeljak, 14. listopada 2019., s izaslanstvom Hrvatskog kulturnog društva Napredak predvođenog predsjednikom dr. sc. Nikolom Čičom. Uz predsjednika u izaslanstvu su bili i član Središnje uprave HKD Napredak Ivica Kovačević, povjerenik HKD Napredak Glavna podružnica Zagreb Goran Štrbac te voditeljica Stručne službe HKD Napredak Dragana Radić Poljo. Sastanku je nazočila i savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini Žana Ćorić.

Dr. sc. Nikola Čiča, novoimenovani predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak upoznao je državnog tajnika s planiranim aktivnostima i prioritetima koje je nova uprava društva postavila pred sebe u narednom razdoblju, naglasivši prvenstveno zadržavanje i aktivno uključivanje mladih u rad društva. „Napredak“ ima značajnu ulogu i težinu diljem Bosne i Hercegovine, osobito u lokalnim zajednicama, na što smo posebno ponosni“, istaknuo je Čiča, dodavši kako će društvo nastaviti njegovati hrvatski identitet, kulturu i tradiciju diljem svijeta.

Zahvalio je državnom tajniku za svu pomoć i podršku koju Središnji državni ured za izvan Republike Hrvatske do sada pružao i nastavlja pružati Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Državni tajnik čestitao je predsjedniku HKD-a i novoj Središnjoj upravi HKD Napredak na nedavnom imenovanju istaknuvši kako Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske ima za cilj unaprjeđivati suradnju i tražiti rješenja koja će polučiti dugoročni benefit i pomoć opstanku Hrvata na području Bosne i Hercegovine.

Državni tajnik je pohvalio dosadašnji rad i djelovanje jednog od najvećih kulturnih društava u Europi te iskazao potporu budućim projektima HKD Napredak i napose njegovih podružnica koje rade kvalitetne kulturne projekte. Dodao je kako su upravi društva vrata Središnjeg državnog ureda uvijek otvorena za prijateljsku komunikaciju, na razini uzajamnog povjerenja i poštovanja, poželjevši im puno uspjeha u budućem radu.

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH ima za cilj unaprjeđivati suradnju i tražiti rješenja koja će polučiti dugoročni benefit i pomoć opstanku Hrvata na području Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju.