Domišljati građani BiH: Gdje sve skrivaju drogu kada prelaze granicu

Domišljati građani BiH: Gdje sve skrivaju drogu kada prelaze granicu

Osobe koje prenose ilegalne supstance preko granica vrlo su domišljate kada su u pitanju mjesta i predmeti u kojima ih skrivaju. Uhićeni na graničnim prijelazima u BiH drogu i tablete su skrivali u ustima, tenisicama, dezodoransima, keksu, knjigama, pa čak i u vagini, piše klix.

"Bunkeri" ili nove pregrade u automobilima su prevaziđeni jer se vrlo lako otkriju na skenerima. Isto je i sa pregradama u ručnom prtljagu. Zbog toga su krijumčari morali pronaći novi način kako da prenesu drogu ili nedozvoljene tablete, a da ne budu otkriveni.

Jedan od zanimljivih primjera datira još iz 2011. godine kada su policijski službenici Jedinice granične policije Orašje na izlazu iz BiH preko GP Orašje spriječili krijumčarenje heroina.

"Zbog sumnje da se droga nalazi kod državljanke BiH u tjelesnoj šupljini, po nalogu Tužiteljstva BiH, odvedena je u Županijsku bolnicu u Orašju.
Dežurni doktor ginekolog prilikom pregleda u njenoj rodnici našao je prezervativ u kojem je bila bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu herion.

Preliminarnim vještačenjem to je i potvrđeno, a radilo se o količini od 23 grama. Državljanka BiH prilikom kontrole upravljala je putničkim motornim vozilom Audi bh. registarskih oznaka", kazao nam je načelnik kabineta direktora GP BiH Radiša Samardžija.

Tijekom prošle godine na području GP Izačić službenici Granične policije su kod osobe u ustima otkrili 0,81 grama heroina, a kod druge u tenisici su otkrili 0,31 grama extazija.

Tijekom ove godine bilo je šest "zanimljivih" slučajeva. Službenici su prilikom kontrole na MGP Velika Kladuša prilikom izlaza iz BiH u veljači ove godine pronašli dezodorans u kojem je bilo skriveno 0,35 grama spida i 7,5 grama marihuane. Četiri mjeseca kasnije su na MGP Brčko otkrili kod osobe u donjem rublju 1,95 grama marihuane.

Krajem kolovoza su prilikom kontrole na sektoru A2 službenici JGP Neum u cipeli pronašli 1,14 grama marihuane, dok su 16. rujna na MGP Zvrići pronašli 200 grama heroina koji je bio ušiven u postavi jakne vlasnika - državljanina Danske.