Zlatan Jurilj: Motiv napada je jasan

naprava, potvrdio nam je glasnogovornik u Županijskom MUP-u Damir Čutura.

Očevid je još u tijeku i u policiji ne mogu dati više detalja.

Jurilj je kazao kako mu je eksplozivna naprava bačena oko osam metara od kuće i da je njegovu obitelj probudila u 03:20 sati.

-Motiv je jasan. Sve ovo je vjerojatno povezano sa zadnjim političkim događanjima u Zapadno - hercegovačkoj županiji. Ovo je uradio netko iz političkih krugova", tvrdi Jurilj. On je dodao da se ne plaši za svoju sigurnost, ali da ovaj događaj "daje jadnu, bijednu i tužnu sliku o toj sredini".

Jurilj je prije desetak dana dobio prijetnje putem sms poruka u kojima je stajalo "Jurilju, znamo gdje ti je dijete. Sjednica Skupštine ne smije biti održana", što je on prijavio policiji.

Bačena eksplozivna naprava na kuću Zlatana Jurilja

Zlatan Jurilj je posljednjih je mjeseci bio glavni protagonist političkih previranja u Zapadno - hercegovačkoj županiji. Zahvaljujući i Jurilju, petnaest dana prije izbora smijenjena je koalicijska Vlada koju su činili HDZ 1990, HSP i Narodna stranka Radom za boljitak, a vlast je preuzeo HDZ BiH. Proteklih dana u javnosti su se započele otkrivati broje afere koje su vezane za bivšu vlast na čelu s premijerom Zvonkom Jurišićem (HSP) koja je ovu malu županiju koju čine četiri općine, Široki Brijeg, Posušje, Grude i Ljubuški ostavila u proračunskom minusu od 22 milijuna eura.

Miroslav Landeka/slobodna dalmacija