'Ženina kćer bila mi je ljubavnica. Zatrudnjela je. A ja sam sterilan...'

Jeroslav Bulat (69), koji je u srijedu u zagrebačkim Gračanima nožem ubio svoju pokćerku i ljubavnicu Tihanu Jandroković (23) te sebe teško ranio, još prije dva mjeseca najavio je mogućnost krvavog epiloga bizarne priče u kojoj se isprepleću tjelesne strasti, borba za nasljedstvo, ovisnost o opijatima i potraga za smislom života umornog čovjeka iz dalmatinske provincije.

Život u Njemačkoj

Ubojica Bulat, koji godinama živi u Vodicima kod Šibenika, prije dva mjeseca potpisniku ovog teksta odlučio je ispričati svoju, kako je rekao, nevjerojatnu, ali istinitu životnu priču. No, uz jedan uvjet: da se ona objavi jedino ako se njemu, Bulatu, nešto dogodi. Tko je tada, dok smo razgovarali u šibenskom dopisništvu Slobodne Dalmacije, mogao i naslutiti da će se dva mjeseca poslije u gustoj šumi mirnoga zagrebačkog naselja dogoditi takva tragedija i da će dva života biti zauvijek uništena. Tada smo s Jeroslavom Bulatom razgovarali više od jedan sat. U četiri oka. Samo on i ja. Bio je smušen. Pričao je nepovezano, preskačući vrijeme i događaje, naglašavajući da otkriva detalje “njegove osobne životne kalvarije”.

A tko je, zapravo, nesretni Jere Bulat?

Predstavio se kao bivši gastarbajter. U Vodicama je sagradio kuću. Iza sebe je imao dva braka. U Hamburgu, hladnom lučkom gradu na njemačkom sjeveru gdje je radio, upoznao je 1996. Đurđicu Jandroković, majku dvoje djece - Damira (26) i nesretno ubijene Tihane (23). S Đurđicom, rodom iz Križevaca, Bulat, dotad samac, ušao je u intimnu vezu i postao dio njezine obitelji. Istina, Đurđica Jandroković imala je tada muža koji je živio u Zagrebu. Bio je teško psihički bolestan i s njim je rijetko komunicirala.

S druge strane, sin Damir te pogotovo Tihana redovito su ga posjećivali. Prije toga, s nepunih 13 godina, Tihana je pobjegla od oca te počela živjeti s majkom i Jeroslavom u Hamburgu. Tihanu je opisivao kao problematičnu osobu, sklonu čestim odlascima od kuće. Tvrdio je da je djevojka tijekom putovanja u Hrvatsku 2005. prijavila silovanje koje se, prema njezinoj priči, dogodilo na Krku. Cijeli spis o tom događaju nalazi se u riječkoj policiji, piše jutarnji list.

Brak i mrak

Nakon Krka Tihana dolazi u Vodice i odsjeda u Bulatovoj kući. Stvari se tada ozbiljno kompliciraju. Bulat prizanje da su se tada njih dvoje zbližili i stupili u ljubavnu vezu. Sve je krio od njezine majke i svoje partnerice Đurđice kojoj je prepisao svoju kuću u Vodicama. Tihana je, pak, u Vodicama nastavila po starom.

Često je izbivala iz kuće, a Bulat izrijekom tvrdi da se 2007. u potpunosti odala alkoholu i drogi. Dvije godine poslije, u prosincu 2009., Tihana iznenada nudi brak Bulatu. Rekla je da nosi njegovo dijete. Zaprepašteni Bulat u nevjerici je slušao što mu govori. Nije mogao prihvatiti činjenicu da je otac djeteta. Naime, sterilan je, što je posljedica teške operacije kojoj je bio podvrgnut u Njemačkoj. U međuvremenu je kod odvjetnika razvrgnuo ugovor o darivanju svoje kuće njezinoj majci te ju je prepisao Tihani. Također je dodao da je Tihana, koju je ubio iz još neutvrđenih razloga, u tom vremenu, dakle do svibnja 2010. kada je obavio razgovor, nekoliko puta bježala iz Vodica, često u Zagreb, a nekoliko puta majci u Hamburg.

Naglasio je tada da je u strahu jer oko kuće često viđa nepoznate sumnjive osobe i s njima Tihanu. Razgovor smo zaključili sugestijom da sve svoje eventualne sumnje u osobnu sigurnost prijavi policiji, a njegovu smo ispovijest držali kao osobnu intimu koja pod takvim okolnostima nije za javnost. Rekao je da je to korektno, ali “ako se slučajno dogode neke čudne stvari, tada neka se javno objavi sadržaj njegova monologa”, pri čemu nijednog trenutka u svom izlaganju nije naglasio mržnju prema Tihani ili nagovještaj tragičnog završetka.

'Bulat je prijetio mojoj kćeri i njezinoj majci'

Jeroslav Bulat (69) nožem je nasmrt izbo bivšu pokćerku Tihanu Jandroković (23), nakon čega je i sebi pokušao oduzeti život u noći s utorka na srijedu u šumi iznad zagrebačkog naselja Gračani. Policija je izvijestila da su motivi još nepoznati. Teško ozlijeđen i obliven krvlju doteturao je do Gračanske ceste, gdje su ga nešto poslije ponoći pronašli prolaznici.

Nakon hospitalizacije u KB-u Zagreb muškarac je priznao ubojstvo. Bulat je bio u braku s majkom ubijene djevojke. Nakon razvoda prošle godine Tihana je živjela s očuhom, a nakon toga je otišla biološkom ocu Milanu Jandrokoviću. On je u utorak oko 18 sati došao na policiju, sumnjajući da se nešto dogodilo jer Tihana nije došla na dogovoreni susret. Rekao je da je Bulat već prijetio njoj i njezinoj majci da će ih ubiti. ( J. Ko.)