Žena iz Živinica poginula u prometnoj nesreći, suprug tvrdi da ju je ubio njegov nećak

Žena iz Živinica poginula u prometnoj nesreći, suprug tvrdi da ju je ubio njegov nećak

Tužiteljstvo Tuzlanske županije provodi istragu vezanu za prometnu nesreću u Živinicama, u kojoj je smrtno stradala pješakinja Rabija Džinić (65), kao i za tvrdnje obitelji da je ona namjerno ubijena.

Rabija Džinić smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila 14. listopada u 17:15 sati u Živinicama, a vozač je pobjegao s mjesta događaja.

Nakon ovog nemilog događaja policiji se u Orašju sam prijavio 23-godišnji Samir Džinić koji je potom i uhićen. Operativnim radom i pretragom terena pronađen je i automobil Passat, stranih registarskih oznaka, s vidnim oštećenjima, za koji postoji sumnja da je sudjelovao u ovoj prometnoj nesreći.

Dok je Tužiteljstvo Tuzlanske županije intenzivno radilo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ove prometne nezgode, istražiteljima se javila i obitelj smrtno stradale Rabije, koja tvrdi da je ona ubijena, piše Klix.ba.

Kako je kazao Rabijin suprug Zijad Džinić, vozač automobila Samir Džinić je sin njegovog brata Nijaza. On kaže i da je događaj sa smrtnim ishodom posljedica ranijih nesuglasica koje su Zijad i njegova obitelj imali sa Samirom i njegovom obitelji.

"Imamo dokaze da je riječ o klasičnom ubojstvu s predumišljajem, jer mi nismo u dobrim odnosima. Ta obitelj je njoj prijetila da će je kad-tad ubiti, što sam ja prijavljivao policiji. On (Samir, op.a.) radi u Njemačkoj, ima novca i također sam ga prijavljivao Tužiteljstvu TK koje je slučaj okarakteriziralo kao narušavanje javnog reda i mira. Drugi put, kada joj je prijetio smrću, policajac je uzeo izjave i na tome se sve završilo", kazao je za Klix.ba Rabijin suprug Zijad Džinić.

On ističe da su prijetnje i dalje upućivane njegovoj supruzi, sinu i kćerki. Nastavlja i da je njegova supruga smrtno stradala na dijelu makadamskog puta koji nije predviđen za automobile, već samo pješake.

"Moja supruga je tim putem konstantno šetala s još jednom ženom koja je otišla dva dana ranije u Njemačku na rad, tako da je Rabija ostala sama. Ona je praćena, a onda je i ubijena! Kada su mi javili što se dogodilo, nisam mogao vjerovati da je nešto ozbiljnije, jer prometna nesreća teško da je mogla biti na tom mjestu", ističe Zijad.

Glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije Admir Arnautović za Klix.ba je potvrdio da se uhićen muškarac nalazi pod njihovim nadzorom te da se provodi istraga.

Arnautović je kazao i da je muškarac nakon prometne nesreće pobjegao s mjesta događaja, a naknadno se sam prijavio policijskim službenicima.

"Trenutno protiv osumnjičenog postoje izvještaj za teška kaznena djela protiv sigurnosti prometa i nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći. Imamo određene dokazne materijale, skicu s uviđaja i nekoliko izjava. Također, imamo i ove nove okolnosti koje istražujemo i ispitujemo", kazao je Arnautović.

Rabija Džinić je nakon prometne nesreće prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje je od zadobivenih ozljeda preminula iste noći oko 20 sati.