Zbog trenerke HŠK Zrinjskog slomili mu nos

Kako su nam ispričali Zvonimir Kožulj (16) iz Bijelog Polja i Ivan Ćorić (16) iz Čitluka, dvojica napadnutih učenika, skupina muškaraca ničim izazvana krenula je za njima iz smjera zgrade Hrvatske pošte, odnosno Kolodvorske ulice, te ih kod Španjolskog trga počela nemilosrdno udarati šakama i nogama po tijelu i glavi.

Pokušali pobjeći

Nakon što su autobusom došli u Mostar, oni su se sastali na Španjolskom trgu te su se uputili prema vrtiću Radobolja, kako bi Kožulj svojoj majci, djelatnici istog, predao ključ od stana. Potom su krenuli prema školi, nakon čega je prema njima krenula skupina sumnjivih muškaraca.
“Kada smo ih vidjeli, posumnjali smo da bi nas mogli napasti pa smo prešli na drugu stranu ulice. No, čim smo to učinili, oni su pošli za nama. Tada smo uvidjeli da su ozbiljno krenuli prema nama pa smo počeli trčati u smjer Španjolskog trga, no oni su nas stigli i počeli udarati. Sve se jako brzo dogodilo”, ispričao je Zvonimir Kožulj, koji je u napadu pretrpio ozbiljne ozljede nosa. Na svu sreću, ozbiljnost situacije su prepoznali vozači u prolazu koji su se zaustavili kako bi pomogli napadnutim učenicima.

Nacionalistički motiv

U tom trenutku, prepričavaju Kožulj i Ćorić, napadači su ih prestali udarati te su se razbježali gotovo u svim smjerovima. Kožulj kaže kako je među napadačima bio i jedan mladić kojeg poznaje iz viđenja, no ne toliko dobro da bi ga mogao točno identificirati.
Iako ne žele podizati nikakve tenzije, razrednik napadnutih mladića Blaž Falak kao i školski pedagog Milan Orešković tvrde kako se iza napada najvjerojatnije krije nacionalistički motiv, što je još vjerojatnije s obzirom da je Kožulj, koji je pretrpio tešku ozljedu nosa, za vrijeme napada nosio donji dio trenerke Hrvatskog športskog kluba Zrinjski, u kojem i trenira. Čitav slučaj prijavljen je policiji.

dnevni list