Zbog požara u Čitluku jedan radnik bio zadržan u pritvoru

Dragan Jelonjić, načelnik Policijske uprave Mostar, potvrdio nam je zadržavanje jedne osobe zbog provođenja kriminalističke obrade, odnosno ispitivanja i dodatnih istražnih radnji.
Istraga u tijeku

- Nakon završetka kriminalističke obrade nad istim, on je jučer oko 13 sati pušten. Ta osoba nije osumnjičena nego je zadržana po nalogu tužiteljice u okviru redovite policijske istrage, kazao nam je Jelonjić. Osim toga, on nam nije mogao otkriti bilo kakve detalje o slučaju s obzirom da je u tijeku istraga, ali naglašava kako policija ispituje veliki broj radnika, vlasnika i suvlasnika izgorjelih poduzeća.
- Još uvijek ne možemo ništa reći o eventualnim počiniteljima ovoga djela, rekao je Jelonjić. Prema tome, misterija o požaru, koji je u potpunosti uništio poduzeća AMG Roll, Odiseja 97 i M&Z COMPANY, još uvijek nije razriješena. Odmah nakon izlaska policije na očevid, mogle su se čuti spekulacije kako je požar podmetnut, ali za potvrdu ili odbacivanje tih navoda morat ćemo sačekati završetak istrage.

Bez informacija


Damir Mandarić, jedan od suvlasnika Odiseje 97, također nam je rekao kako nema nikakvih informacija o istrazi i mogućim uzrocima požara.
- Nemamo nikakvih važnijih informacija, jer bilo kakve podatke dobivamo “na kapaljku”. U razgovoru s vlasnicima ostalih izgorjelih poduzeća također sam se uvjerio kako niti oni nemaju neke važnije informacije, istaknuo je Mandarić. I on nam je potvrdio kako je jedan radnik AMG Rolla zadržan u pritvoru te kako policija ispituje više radnika navedenih poduzeća. Isto tako, on je izrazio nadu da će se policijska istraga završiti u kratkom razdoblju kako bi se utvrdili uzroci požara. Mandarić nam je također potvrdio kako je jučer “legao” novac uplaćen od federalne Vlada, te su odmah jučer ta sredstva preusmjerena na račune radnika.

Višemilijunska šteta


Požar koji je izbio u kompleksu Poljoprivredne zadruge Agroplod u središtu Čitluka u potpunosti je uništio tri tvrtke, a procijenjena šteta, prema nekima, iznosi i oko 20 milijuna maraka. Kako su uništene tvrtke proizvodile uglavnom tekstilne proizvode i folije, vatra se u vrlo kratkom vremenu razbuktala, a gasili su je vatrogasci iz cijele Hercegovine. Financijsku pomoć vlasnicima i radnicima već je uputila Vlada FBiH, a isto su najavile i općinske i županijske vlasti.

Piše: Dragan Bradvica/dnevni list