Za vikend u HNŽ 20 prometnih nesreća

U oblasti javnog reda i mira registrirano je 5 prekršaja i to na području Mostara 2, na području Konjica 1, na području Stoca 1 i na području Čitluka 1.

U oblasti sigurnosti prometa registrirano je 20 prometnih nesreća u kojima je šest lica zadobilo teže, a sedam lica lakše tjelesne povrede. 

U subotu u 12.15 sati u mjestu Aleksin Han dogodila se prmetna nesreća u kojoj je učestvovao Elmedin K., upravljajući vozilom "opel astra". Tom prigodom  putnik Zlatan S.(1984) iz Lukavca je teže povrijeđen. Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske stanice za sigurnost prometa. 
 
U subotu u 14 sati u mjestu G. Bradina u općini Konjic dogodila se prometna nesreća u kojoj je učestvovao Željko Ž. iz Slavonskog Broda (RH), upravljajući vozilom "ford". Tom prilikom teže je povrijeđen suvozač Ivica P.

Jučer u 10.40 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Podbreška krivina u općini Jablanica dogodila se prometna nesreća u kojoj su učestvovali Ante A. (1983) iz Rame s vozilom "vento" i Bećir I.(1962) iz Jablanice s vozilom "ford eskort". Vozač Bećir I. i njegovi saputnici Omer I.(1961) i malodobni I.N.(2001) su zadobili teške tjelesne povrede i nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Jablanica prevezeni su u bolnicu Južni logor u Mostaru. Zbog nezgode, promet je na ovoj dionici puta bio u potpunosti obustavljen do 12.55 sati, saopćeno je iz županijskog MUP-a.