Za osam mostarskih dilera 14 godina i deset mjeseci robije

Za osam mostarskih dilera 14 godina i deset mjeseci robije

Prema potvrdi iz ovog suda, jučer je Saša Kazaz (33) dobio 9 mjeseci, a Muamer Veljković (33) godinu dana zatvora. Kako smo pisali, ranije su osuđeni Haris Demirović (23) iz Mostara, koji je dobio dvije, a njegov 31-godišnji sugrađanin Željko Bošnjak 1,6 godina zatvora. Nataša Vasiljević (30) iz Šapca pristala je na 9 mjeseci, Aldina Dizdarević (48) na 10 mjeseci, Stanko Barbarić na dvije godine, a proglašeni organizator Benjamin Tahirović (27) četiri godine zatvora. Tako ih je osmero već ukupno dobilo 14 godina i deset mjeseci zatvora, piše večernji list.

Inače. Aldina Dizdarević je 13. listopada puštena iz istražnog pritvora, ali je početkom ožujka ponovno uhićena zbog trgovine drogom. Prema navodima iz optužnice, Benjamin Tahirović je u dogovoru s Đenanom Demirovićem kontinuirano nabavljao heroin, a potom su ga prepakirali od 50 do 100 grama te organizirali skupinu dilera. Primopredaju droge na području Mostara su vršili na skrovitim mjestima, kafićima te pokraj magistralne ceste u naselju Potoci.

Uhićeni su 14. rujna prošle godine, a u toj akciji su zaplijenjena dva kilograma heroina, četiri automobila, tridesetak mobitela, veći novčani iznos te razne vrste oružja i strjeljiva.

 

Piše: Robert Soldo/VLM