Za napad u Bugojnu najmanje 10 godina zatvora

teroristički napad

Osumnjičeni su pod istragom da su sudjelovali u terorističkom napadu na zgradu Policijske uprave Bugojno kada je  eksplodirala nepoznata eksplozivna naprava od koje je smrtno stradao jedan policijski službenik PU Bugojno, a teže je ozlijeđeno više ovlaštenih službenih osoba PU Bugojno, te pričinjena velika materijalna šteta, piše slobodna dalmacija.

Imenovani su osumnjičeni za teško kazneno djelo protiv čovječnosti i vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora. Kako navode iz Tužiteljstva BiH, navedeno kazneno djelo je izuzetno uznemirilo javnost u BiH, što dodatno opravdava izricanje mjere pritvora, jer bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Osobe inicijala Č. H. i P. N. su Haris Čaušević, koji je uhićen ubrzo nakon eksplozije i koji je priznao da je postavio eksplozivnu napravu razorne moći, te Naser Palislamović, koji je uhićen na području Sarajeva i osumnjičen je da je sudjelovao u terorističkom napadu na policijsku postaju u Bugojnu. Obojica se inače dovode u vezu sa pripadnicima radikalnoga vehabijskoga pokreta na prostorima BiH.

d. pašić