Vrijednost zaplijenjene droge u Gabela Polju viša od dva milijuna eura

skank , Čapljina, droga, Gabela polje, droga, Gabela polje

U operaciji kodnog naziva “Tebra” provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH, na području mjesta Gabela Polje, zaplijenjena oko pola tone opojne droge marihuana-skunk.

Droga je otkrivena i zaplijenjena u mjestu Gabela Polje, općina Čapljina, a lokacija na kojoj je pronađena opojna droga, rezultat je ranijih istražnih aktivnosti Tužiteljstva BiH.

Navedena zaplijena velike količini opojne droge marihuana-skunk u okviru operacije kodnog naziva “Tebra”, nastavak je aktivnosti Tužiteljstva BiH i partnerskih agencija za provođenje zakona na otkrivanju i razbijanju međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji vrše krijumčarenje opojne droge s područja Albanije, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema R Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU, dostiže iznos viša od dva milijuna eura.

Ovo je jedna u nizu zaplijena opojne droge marihuana-skunk u količinama od više stotina kilograma, koje su realizirane u proteklih nešto više od godinu dana.

Tužiteljstvo BiH sa partnerskim agencijama nastavlja intenzivnu istragu sa ciljem procesuiranja osoba uključenih u međunarodne lance krijumčara opojnih droga, priopćeno je iz tog tužiteljstva.