Više od 10 tisuća ljudi na sahrani trojice navijača BiH

bih navijači, sahrana, pogibija
... reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH) Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću, koji su poginuli u prometnoj nesreći u Poljskoj, na povratku sa utakmice Litvanija - BiH, piše Agencija Anadolija.
Pored članova obitelji, te brojnih građana i navijača, klanjanju zajedničke dženaze, prisustvovali su i predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić, kapetan bh. reprezentacije Emir Spahić, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, premijer Unsko - sanske županije (USŽ) Hamdija Lipovača, te glumac Emir Hadžihafizbegović.

Nakon klanjanja zajedničke dženaze na stadionu, Almir Kasumović ukopan je u Vrnograču, Vlidan Pehlić na mjesnom mezarju u Pehlićima, a Hasib Mahmić u Mahmić Selu kod Bosanske Krupe.

Navijačka grupa 'Ljuti Krajišnici', čiji je poginuli Mahmić bio vođa, organizirala je i besplatan prijevoz građanima iz brojnih općina USŽ, koji su došli u velikom broju. Vlada USŽ na posljednjoj sjednici održanoj u petak, dan dženaze tragično stradalim navijačima proglasila je Danom žalosti u Županiji.

Trojica navijača BiH poginula su u prometnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, 150 kilometara udaljenom od Varšave, 16. listopada pri povratku sa utakmice u Litvaniji, gdje je reprezentacija BiH izborila učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.