VIDEO  Stravična tragedija: Majka gledala kako joj vatra odnosi petero djece

Petero djece je poginulo u stravičnom požaru koji se dogodio u Citri na Floridi u ponedjeljak. Vatrogascima su požar prijavili susjedi, a jedna od njih Angela Stroud kroz suze je novinarima ispričala kako je čula stravično vrištanje iz kuće.

"Skroz sam stišala televizor i tada sam vrištanje čula još jače. Rekla sam suprugu kako mi se čini da su susjedi u nevolji. Kada sam izašla na prednja vrata moje kuće, njihov cijeli prednji dio kuće već je bio u plamenu a majka je vikala: 'Moja djeca, moja djeca su unutra'", prepričala je Angela, a prenosi Danas.

Susjedi su vatrogasce upozorili kako bi djeca mogla biti u kući, pa su oni ušli kako bi ih spasili. Dvije djevojčice, jedna od 6 i jedna od 12 godina pronađene su i prevezene u bolnicu, no nisu preživjele. Tri dječaka, starosti 8, 13 i 15 godina pronađeni su mrtvi u kući.

"Pokušavala sam probiti prozore i ući unutra kako bih izvukla djecu. To su djeca koja su se igrala s mojom djecom, bilo je strašno", plačući je za CNN ispričala Angela Stroud.

Majka mališana, Krista Jordan, pobjegla je iz kuće kroz prozor i prevezena je u bolnicu. Ondje su završile još dvije žene koje su bile u kući. Dvadesetjednogodišnja teta mališana primljena je s teškim opeklinama. Još nije utvrđeno što je uzrokovalo požar.

dnevnik.ba