VIDEO  Pogledajte snimku izletanja autobusa kod Karlovca

Samo pumom srećom niti jedan od 52 putnika nije teže nastradao u jurošnjoj nesereći autobusa u blizini Karlovca. U snimci s nadzornih kamera koja je objavljena na youtubeu vidi se kako je autobus prešao u suprotni smjer te je zamalo došlo do direktnog sudara s jednim od automobila koji su vozili u suprotnom smjeru.

Još jedna sretna činjenica u cijeloj nesreći je da se autobus odmah nakon slijetanja zaustavio te nije došlo do prevrtanja. Nakon što se vidi cijela snimka slobodno se može reći da su djeca koja su se vozila u smjeru mora, ali i putnici u osobnom automobilu imali puno sreće.

U karlovačkoj Općoj bolnici ravnatelj Nedjeljko Strikić izvijestio je premijerku Kosor, koja je posjetila ozlijeđene, da su hospitalizirane 34 osobe, od kojih je jedno djete zadobilo teške tjelesne ozljede, ali nitko nije životno ugrožen. Svi ostaju 24 sata na promatranju da bi se isključile ili pravovremeno otkrile unutarnje ozljede, rekao je dr. Strikić.

Sva djeca, troje profesora i turistički pratitelj te vozač dali su policiji izjave da bi se utvrdile sve okolnosti i uzrok prometne nesreće. Oko 12 sati nakon policijske obrade vozač autobusa je također upućen u bolnicu na pregled.

Naime, kako je ispričao turistički pratitelj Milan Silić, tijekom vožnje vozaču je pozlio i, kako je rekao "jednostavno se srušio".

nacioanal.hr