VIDEO  Amerikanac zbog otkaza poubijao osam kolega, pa si oduzeo život

U pucnjavi je stradao sam napadač i još osam ljudi, javila je policija.

Policija će prvo obavijestiti obitelji žrtava, a tek onda će dati točan broj poginulih, rekao je poručnik Paul Vance. Najmanje jedna osoba umrla je nakon dolaska u bolnicu Hartford, potvrdila je glasnogovornica. Jedna od ranjenih osoba je u kritičnom, a druga u stabilnom stanju.

Associated Press se poziva na anonimne izvore i tvrdi da je stradalo devet ljudi, uključujući i napadača. Policija je napadača identificirala kao Omara Thorntona, ali nije dala daljnje informacije o njemu. Rekli su da je pronađen s prostrijelnom ranom nakon što su razgovarali s njim, te da oni nisu pucali na njega, piše index.hr.

Oko 50 do 70 ljudi bilo je u skladištu tvrtke Hartford Distributors tijekom pucnjave, jer je bio kraj smjene. Dodatni kaos je prouzročio manji požar, koji je u međuvremenu ugašen.

O broju mrtvih se puno spekuliralo. prvo su izašli navodi o troj emrtvih, pa o sedam, a sada je ta mračna brojka na devet.

Ne zna se tko je sve stradao

Napadač je za distribucijsku tvrtku radio oko dvije godine, a pozvan je na disciplinsko saslušanje, rekao je sindikalni predstavnik, ali nije htio reći zbog čega je održano saslušanje. Jedan član sindikata rekao je da je Thornton, muškarac crne boje puti, bio uhvaćen kako krade pivo. Čak ga je snimila i kamera.

Majka Thorntonove djevojke rekla je da se on žalio na rasno zlostavljanje, ali iz sindikata su rekli kako se na rasizam nije žalio ni njima ni nekoj vladinoj organizaciji.


Među ranjenima je i bratić vlasnika tvrtke, potpredsjednik tvrtke koji je upucan u ruku i lice. Vlasnik je rekao da će njegov bratić biti dobro.

Policajci i predstavnici brojnih sigurnosnih službi su na mjestu zločina, na cesti s tri traka u industrijskom parku ispred trgovačkog centra. Specijalci su jedno vrijeme osiguravali skladište nakon pucnjave, koja se dogodila u sedam sati ujutro po lokalnom vremenu.