Velika tragedija : Zbog očeve nesmotrenosti Marija poginula na prvom sastanku s momkom

Marija je nedavno bila raskinula vezu i bilo joj je drago što je upoznala Marka, kog je ranije viđala samo u prolazu. Nevjerojatna je ovo tragedija, poginula je zbog tuđe gluposti!"

Ovo su ispričali prijatelji Marije M. (14) iz Velikog Gradišta, koja je u noći između nedjelje i ponedjeljka poginula kada je motor kojim je upravljao Marko Đ. (17) iz sela Desine proklizao i udario u zid restorana dok ih je Marijin otac Dragoslav (48) jurio u „peugeotu"!

- Dragoslav nije znao da je Marko novi dečko njegove kćeri i da im je to bio prvi sastanak! Mislio je da je otišla s bivšim dečkom, kojeg nije mogao podnijeti, i zato je pojurio za njima. Da je znao da to nije bivši, vjerojatno ne bi ovako reagirao - priča jedan poznanik obitelji.

Marija i Marko bili su nekoliko sati prije tragedije u kafiću. Dragoslav ih je pratio, a kad su izašli iz kafića i seli na Markovu „hondu", Dragoslav je počeo vikati.

- Marija ga je čula i rekla Marku da ne staje. Nije ni sanjala da će otac sjesti u svoj automobil i krenuti za njima - kaže naš sugovornik.

Tada je počela jurnjava. Dragoslav je petnaestak kilometara pratio motor na kojem su bili Marko i Marija.

- Marko je rekao kako je bolje da stanu i sačekaju Dragoslava. Međutim, ona mu je govorila da ne staje jer će ih njen otac sigurno pretući. Nastavio je voziti, a onda je zbog velike brzine izgubio kontrolu i snažno udario u zid restorana - kaže izvor Kurira.

Mladić i djevojka pali su s „honde", a Dragoslav je pritrčao i počeo udarati Marka umjesto da pomogne teško ozlijeđenoj kćeri!

- Kažu da je bilo strašno! Od batina je Marko zadobilo blaži potres mozga, a Dragoslavu se ubrzo pridružio i sin i njih dvojica su zajedno tukli Marka gdje god su stigli! Marija je prevezena u beogradski Urgentni centar, ali je ubrzo preminula - kaže sugovornik Kurira koji je inzistirao na anonimnosti.

Roditelji su slomljeni

Obitelj nastradale Marije M. jučer nije željela davati bilo kakve izjave za medije.

- Ne možemo ništa komentirati. Roditeljima nije dobro, slomljeni su od bola - rekao je Marijin brat i dodao da će Marija biti sahranjena danas ili sutra.

Markov otac Rade nije želio davati izjave za medije, ali je mladićeva baba rekla da im je mnogo žao djevojčice.

- Iako mislimo da Marko nije kriv, ovo je svejedno velika tragedija jer je jedno dijete izgubilo život - rekla je baka, očigledno potresena tragedijom.