Velika tragedija: Djevojka poginula tri dana pred proslavu mature

Velika tragedija: Djevojka poginula tri dana pred proslavu mature
...u Bosanskom Petrovcu, poginula je Elma Nadarević (18), dok su teško ozlijeđeni Sajo Mucić (20) i Azra Bašić (24), svi iz Bosanskog Petrovca.

Njih troje se nalazilo u automobilu mercedes 190, kojim je upravljao Mucić, a koji je iz zasad neutvrđenih razloga udario u drvo, koje se nalazi samo nekoliko metara od zgrade općine.

Mucić se nalazi u kritičnom stanju, dok je Bašićeva slomila nogu i ugruvala se.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne novine, njih troje je prije nesreće bilo na proslavi sa društvom, odakle su se vraćali kući.

U Mješovitoj srednjoj školi u Bosanskom Petrovcu rekli su da je Elma bila njihov učenik i svršeni ekonomski tehničar, a da je zbog ove tragedije matura planirana za petak otkazana

Očevici kažu kako su prizori s mjesta nesreće bili stravični.

"Automobil je skoro prepolovljen, a vatrogasci su ih nekoliko sati vadili iz njega. Međutim, mnogima je nejasno kako su uspjeli stradati u glavnoj ulici, koja je ravna i bez nekakvih krivina. Moguće je da je uzrok brza vožnja", ispričao je jedan od njih.

Inače, u ponedjeljak je u Bosanskom Petrovcu zbog ove tragedije vladala velika tuga, jer je stradala maturantkinja koja je za nekoliko dana trebalo da proslavi maturu.

"U petak je trebalo svi zajedno da proslavimo maturu, ali ne znam kome je sada do slavlja. Bila je vedra, nasmijana i pravi lik, a svi su je znali u gradu", kaže njena prijateljica.

Na mjestu nesreće cvijeće je položio Zlatko Hujić, načelnik općine, koji je kazao kako će na dan njene sahrane biti proglašen dan žalosti u Bosanskom Petrovcu.

"Ova tragedija i stradanje ove petrovačke mladosti zatekla me je na službenom putu i duboko me potresla. Izražavam duboku sućut roditeljima poginule djevojke, kao i žaljenje za ozlijeđene, sa željom za brz oporavak", kazao je on.